Εκκλησία

SOS από την Ρωσική Εκκλησία για τη δυνητική απειλή των γενετικών διαβατηρίων

Η γενετική ταυτοποίηση ενός ατόμου μπορεί να είναι γεμάτη με απρόβλεπτες απειλές για όλη την ανθρωπότητα και ως εκ τούτου μπορεί να γίνει μόνο εθελοντικά βάσει του σεβασμού της αξιοπρέπειας, της ελευθερίας και των ατομικών δικαιωμάτων, πιστεύουν τα μέλη της Εκκλησίας και το Δημόσιο Συμβούλιο Βιοϊατρικής Δεοντολογίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σε μια συνάντηση του Συμβουλίου της 4ης Σεπτεμβρίου, υπό την προεδρία του επικεφαλής της Συνταγματικής Λειτουργικής Επιτροπής, Μητροπολίτη Πετροζαβόντσκ και Καρελίας Κωνσταντίνου, οι συμμετέχοντες αναγνώρισαν «τη σημασία των επιτευγμάτων της γενετικής έρευνας για τον άνθρωπο και την κοινωνία στο σύνολό της», αναφέρει το Τμήμα Πληροφόρησης της επισκοπής Πετροζαβόντσκ .

Ταυτόχρονα, όπως δήλωσαν τα μέλη του Συμβουλίου, τέτοιες μελέτες "μπορεί να είναι γεμάτες με απρόβλεπτες απειλές για ολόκληρη την ανθρώπινη φυλή, αφού το γενετικό διαβατήριο είναι ένα έγγραφο που περιέχει πληροφορίες για το ατομικό προφίλ DNA ενός συγκεκριμένου ατόμου".

Η Εκκλησία πιστεύει ότι οι πληροφορίες που περιέχονται στο γενετικό διαβατήριο "μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για την άψογη ταυτοποίηση ενός ατόμου αλλά και για ιατρικούς, κοινωνικούς, εμπορικούς και άλλους σκοπούς και η δυνατότητα πρόσβασης σε τέτοιες πληροφορίες είναι γεμάτη με τις πιο τρομερές και απρόβλεπτες συνέπειες, που χρησιμοποιούνται από εγκληματικές δομές. "

Η Εκκλησία επεσήμαναν ένα προηγούμενο που είχε δημιουργηθεί με τη χρήση ηλεκτρονικών υπογραφών, την κλοπή κεφαλαίων από τραπεζικές κάρτες, όταν όλα τα δεδομένα υποτίθεται ότι είναι απολύτως προστατευμένα.

Στο πλαίσιο αυτό, το Συμβούλιο αναγνώρισε ότι "η γενετική ταυτοποίηση και οι γενετικές εξετάσεις μπορούν να διεξάγονται ελεύθερα μόνο με βάση το σεβασμό της αξιοπρέπειας, της ελευθερίας και των ατομικών δικαιωμάτων".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ