Κύπρος

Serial killer στην Κύπρο: Πόσο κόστισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων

Με μεταφορά κονδυλίων και εξοικονομήσεις από τους προϋπολογισμούς της Αστυνομίας και του υπουργείου Δικαιοσύνης κατέστη, τελικά, δυνατή η συγκέντρωση των απαιτούμενων κονδυλίων προκειμένου να πληρωθεί η εταιρεία Brasal Marine Servises για τις υποβρύχιες έρευνες που πραγματοποίησε στην Κόκκινη Λίμνη, στο Ξυλιάτο.

Οι δύτες της συγκεκριμένης εταιρείας, μετά από μέρες ερευνών στα ιδιαίτερα τοξικά νερά της τεχνητής λίμνης, κατάφεραν, με τη χρήση σκαφάνδρου και ρομποτικής κάμερας, να ανασύρουν τις βαλίτσες μέσα στις οποίες ο κατά συρροή δολοφόνος Νίκος Μεταξάς έκρυψε τρία από τα θύματά του.

Το τελικό κόστος για την αγορά των εξειδικευμένων υπηρεσιών που πρόσφερε στην Αστυνομία η εταιρεία Brasal Marine Servises ανήλθε στις 664.490 ευρώ.

Μέχρι σήμερα, τρεις μήνες μετά το πέρας των ερευνών, η εταιρεία πληρώθηκε για τις υπηρεσίες της με το ποσό των 119.142 ευρώ, το οποίο καταβλήθηκε από την Αστυνομία και από τις πιστώσεις που είχε στη διάθεσή της για την αγορά υπηρεσιών μεταφοράς νεκρών όπως αναφέρει το δημοσίευμα του philenews.com.

Το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί στην Brasal Marine Servises όταν και εφόσον η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής αποδεσμεύσει το σχετικό κονδύλι. Το εν λόγω αίτημα αποδέσμευσης περιλαμβάνεται στην ατζέντα της Επιτροπής Οικονομικών που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως προκύπτει από τη σχετική αλληλογραφία που κατατέθηκε στη Βουλή για σκοπούς ενημέρωσης, το υπουργείο Δικαιοσύνης πληροφόρησε με επιστολή του στις 24 Ιουλίου 2019 το υπουργείο Οικονομικών για το συνολικό κόστος των υπηρεσιών της εταιρείας Brasal Marine Servises και το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε με τη σειρά του, στις 2 Αυγούστου 2019, το αίτημα αποδέσμευσης του σχετικού κονδυλίου στη Βουλή, η οποία στο μεταξύ ανέστειλε τις εργασίες της λόγω καλοκαιρινών διακοπών.

Τα απεχθή εγκλήματα του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά βρίσκονται, πλέον, καταγεγραμμένα στα αποτρόπαια κεφάλαια της ιστορίας της Κύπρυυ. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των σορών των επτά θυμάτων του, πέντε γυναικών και δύο παιδιών, κράτησαν δύο μήνες (από 14 Απριλίου μέχρι 12 Ιουνίου 2019) και για την εξιχνίαση αυτών των δολοφονιών εργάστηκαν εκατοντάδες αστυνομικοί και πυροσβέστες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...