Οπλικά συστήματα

Raytheon: Αποκάλυψε το νέο πύραυλο αέρος-αέρος μέσης εμβέλειας

Όσο τα μαχητικά αεροσκάφη αναβαθμίζονται και γίνονται ολοένα και πιο προηγμένα τεχνολογικά, τόσο αυξάνεται η ανάγκη για τον εξοπλισμό τους με εξίσου σύγχρονα οπλικά συστήματα και πυραύλους, τα οποία η εταιρεία Raytheon έχει ήδη αναπτύξει για τις αμερικανικές και όχι μόνο, αεροπορικές δυνάμεις.

Πριν από λίγες μέρες, η εν λόγω εταιρεία αποκάλυψε το πιο πρόσφατο δημιούργημά της, έναν εξελιγμένο πύραυλο αέρος-αέρος μέσης εμβέλειας, που προορίζεται για μαχητικά αεροσκάφη που θέλουν να «κυριαρχούν στους αιθέρες».

Ο πύραυλος αυτός έχει την ονομασία «Peregrine» και έχει το μισό μέγεθος αλλά και κόστος σε σχέση με τους πυραύλους αέρος-αέρος μέσης εμβέλειας που χρησιμοποιούνται σήμερα, ενώ η Raytheon ανέφερε ότι θα χρησιμοποιηθεί από «μαχητικά αεροσκάφη που θα εκτελούν αποστολές αεροπορικής κυριαρχίας».

Τα χαρακτηριστικά του πυραύλου

Σε ό,τι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, ο νέος πύραυλος Peregrine αναπτύσσει μεγαλύτερες ταχύτητες και θεωρείται πιο εύχρηστος από τους παλαιότερους πυραύλους της κατηγορίας του, με αποτέλεσμα το μαχητικό αεροσκάφος να είναι σε θέση να φέρει τον διπλάσιο αριθμό πυραύλων.

Επίσης, διαθέτει ένα εξελιγμένο σύστημα καθοδήγησης που μπορεί να ανιχνεύσει και να εντοπίσει τους εχθρικούς στόχους κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και περιβάλλοντα κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων.

Ο νέος αυτός πύραυλος Peregrine θα έχει μήκος περίπου δύο μέτρα και θα ζυγίζει περίπου 70 κιλά, με αποτέλεσμα να είναι κυριολεκτικά μισό σε μέγεθος, συγκριτικά με τον πύραυλο αέρος-αέρος μέσης εμβέλειας AIM-120 (Advanced Medium-Range Air-to-Air Missile) και αλλά και τον AIM-9X Sidewinder της Raytheon που χρησιμοποιούνται από τις αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ.

https://twitter.com/TheDEWLine/status/1173617380439789569?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1173617380439789569&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.onalert.gr%2Feksoplismoi%2Fraytheon-apokalypse-to-neo-pyraylo-aeros-aeros-mesis-emveleias-pics%2F361208%2F

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ