Κόσμος

Paul Craig Roberts: "H δημοσιογραφία προωθεί τις επιθυμίες των ολιγαρχών" - Μύδρος κατά δυτικών ΜΜΕ Ιρλανδή δημοσιογράφος

Τα fake news ή αλλιώς η παραπληροφόρηση δεν είναι κάτι που συναντάμε μόνο σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, κανάλια ή οποιοδήποτε άλλο ΜΜΕ. Πλέον σύμφωνα με τον διάσημο πρώην Αμερικανό Υπουργό, Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς, αυτό αφορά και κανάλια τεράστιας εμβέλειας και απήχησης παγκοσμίως, τα οποία «εμπιστεύονται» εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Για αυτό στην ιστοσελίδα του ο Κρέγκ φιλοξενεί την άποψη μιας ικανής και έμπειρης δημοσιογράφου με το όνομα Danielle Ryan, Ιρλανδή στην εθνικότητα.

Η ίδια λέει πράγματα που οι δημοσιογράφοι πουθενά στο δυτικό κόσμο δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να πουν. Για παράδειγμα, εκτιμά ότι η δυτική δημοσιογραφία δεν συνδέεται πλέον με την αναφορά γεγονότων, αλλά απλώς χρησιμοποιείται για να προωθήσει ότι επιθυμούν οι ολιγάρχες.

Η Danielle σημειώνει ότι είναι αδύνατο να είσαι δημοσιογράφος σήμερα, αν έχεις κάποιο σεβασμό για τα γεγονότα, την αλήθεια και την αντικειμενικότητα.

«Κανένας δεν μπορεί λογικά να περιμένει ότι η δημοσιογραφία είναι ένα επάγγελμα ελεύθερο από λάθη, αλλά ο ρυθμός με τον οποίο αποδεδειγμένα ψευδείς ιστορίες διαπερνούν το σύστημα των μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι ανησυχητικός και τα «περισσότερα λάθη», φαίνεται να πληθαίνουν όσο αναβαίνει η ανταμοιβή", τονίζει η Ιρλανδή δημοσιογράφος.

Η ίδια έχει διαφυλαχθεί από όλα αυτά εξ 'αιτίας του δικού της δικτύου.

«Από το Ιράκ μέχρι το Αφγανιστάν, τη Λιβύη και τη Συρία, η δημοσιογραφία παρουσιάζεται με ψέματα και παραπληροφόρηση. Πολλοί από τους ειδήμονες και τους δημοσιογράφους που ήταν οι μεγαλύτεροι σταρ στον πόλεμο του Ιράκ για παράδειγμα, εξακολουθούν να καλούνται να προσφέρουν τις συμβουλές, τις ιδέες και τις προβλέψεις τους στις νέες στρατιωτικές περιπέτειες.

Θεωρώ ότι η ανοησία των Αμερικανών και των Ευρωπαίων είναι εξαιρετική. Πώς μπορεί οποιοσδήποτε προικισμένος άνθρωπος με ένα IQ άνω του 80, να κάθεται αμέριμνος μπροστά σε τηλεοπτικά μέσα όπως τα κανάλια MSNBC, CNN, BBC ή να διαβάζει εφημερίδες, όπως τους New York Times και την Washington Post ή να ακούει το NPR;

Μόνο άνθρωποι που είναι διανοητικά και συναισθηματικά αδύναμοι και αναζητούν καταφύγιο στο μπλε χάπι (βιάγκρα). Εκείνοι που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα είναι οι καταναλωτές των ειδήσεων των δυτικών μέσω παραπληροφόρησης.

Πράγματι, γιατί οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι σπαταλούν χρόνο στα ΜΜΕ;

Τα μέσα ενημέρωσης είναι απόλυτα προβλέψιμα. Εδώ είναι ο τύπος μιας συγκεκριμένης φόρμουλας: «Ο Τραμπ είναι λάθος και η λευκή Αμερική είναι άσχημη, εκτός αν οι ανήμποροι λευκοί ανόητοι αγωνίζονται για το Ισραήλ στη Μέση Ανατολή και δαιμονοποιούν τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα για το οικονομικό συμφέρον του δυτικού στρατιωτικού κατεστημένου. Στα δυτικά ΜΜΕ δεν θα βρείτε πουθενά μια διαφορετική ιστορία», καταλήγει η ίδια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ