Ρωσία

Oniks-M: Αυτός είναι ο νέος «υπερηχητικός» πύραυλος του ρωσικού ΠΝ

Ο στρατός της Ρωσίας δεν μένει λεπτό πίσω στο εξοπλιστικό παιχνίδι. Οι στρατιωτικοί του πολεμικού ναυτικού ανακοίνωσαν στο TASS πως τον επόμενο μήνα θα προχωρήσουν σε δοκιμές του νέου πυραύλου cruise, Oniks-M, ο οποίος έχει εμβέλεια 800 χιλιομέτρων και αυξημένη ακρίβεια στόχου.

«Το λειτουργικό των κλασικών πυραύλων cruise Oniks έχει χρησιμοποιηθεί ως βάση για την ανάπτυξη μιας νέας έκδοσης, της Oniks-M, η οποία διαθέτει μέγιστη δυνατότητα εμβέλειας τα 800km και υπερηχητικές ταχύτητες», ανέφερε μία από τις πηγές στο TASS.

«Ο νέος πύραυλος είναι εξοπλισμένος με ένα βελτιωμένο σύστημα ελέγχου και θα είναι ικανός να χτυπήσει στόχους σε θάλασσα και αέρα με μεγαλύτερη ακρίβεια», τόνισε.

Οι δοκιμές πτήσης του νέου πυραύλου αναμένεται να αρχίσουν τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου σε σειρά ναυτικών ασκήσεων του Βόρειου Στόλου της Ρωσίας στη Θάλασσα του Μπάρεντς. Ήδη, ορισμένες περιοχές της θάλασσας «έκλεισαν» ειδικά για τις δοκιμές αυτές , ενημερώνοντας το κοινό τόσο για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας όσο και για τα αεροσκάφη.

Το Oniks-M παρά την μεγαλύτερη ταχύτητα που διαθέτει, έχει βάρος και διαστάσεις παρόμοιες με την έκδοση αναφοράς, αυτό είναι μια ωδή στην μηχανική που χρησιμοποιήθηκε κατά την κατασκευή.

Το ρωσικό κέντρο Στρατιωτικής Έρευνας και Παραγωγής, το οποίο ανέπτυξε τον πύραυλο, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες που παρείχαν οι πηγές.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και ο νέος αναβαθμισμένος πύραυλος είναι σε θέση να πλήξει μεγαλύτερο φάσμα στόχων, καθώς επίσης να είναι συμβατός και σε άλλες πλατφόρμες και συστήματα εκτόξευσης.

Η συγκεκριμένη διαδικασία συνδέεται με τον πύραυλο cruise Oniks, ο οποίος εκτοξεύεται, τόσο από φρεγάτες τύπου Project 22350 όσο και από υποβρύχια τύπου Project 885 Yasen. όπως ακριβώς και ο πύραυλος cruise Kalibr. Η μέγιστη ταχύτητα του πυραύλου Oniks αναπτύσσει 2,5 φορές την ταχύτητα του ήχου

Πηγή:TASS

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές