Ρωσία

Iskander: «Τρομακτικά» πλάνα από την εκτόξευση του πυραύλου (βίντεο)

Πριν από λίγες μέρες είχε γίνει γνωστό πως η Ρωσία προχωρά στον σχεδιασμό μιας «stealth» ανάπτυξης των τακτικών βαλλιστικών πυραύλων Iskander, που είναι ικανοί να προκαλέσουν τεράστιες και καταστροφικές ζημιές στις εχθρικές δυνάμεις.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, οι Ρώσοι προχώρησαν σε εκτόξευση του πυραύλου, με τα πλάνα πραγματικά να κόβουν την ανάσα, λόγω της επιβλητικής παρουσίας του πυραύλου, αλλά και της εξίσου εντυπωσιακής ταχύτητας και ακρίβειας που φαίνεται να έχει.

Υπενθυμίζεται ότι ο ρωσικός στρατός είχε ως στόχο να πετύχει την ανάπτυξη των καταστροφικών αυτών πυραυλικών συστημάτων, με «stealth» τρόπο, δίχως δηλαδή να γίνουν αντιληπτοί από τις εχθρικές δυνάμεις.

Ειδικότερα, «οι σχηματισμοί των πυραυλικών δυνάμεων που ανήκουν στον στόλο Βαλτικής της Ρωσίας πραγματοποίησαν ασκήσεις στην περιοχή του Καλίνινγκραντ, με στόχο την αντιμετώπιση εχθρικών απειλών σε επισφαλή περιβάλλοντα επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα προχώρησαν στην γρήγορη ανάπτυξη των πυραυλικών συστημάτων Iskander, δίχως να γίνουν αντιληπτοί» είχαν αναφέρει οι ρωσικές στρατιωτικές αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του στις αρχές του έτους ότι «τα συστήματα βαλλιστικών πυραύλων Iskander είναι ικανά να χτυπήσουν στόχους σε απόσταση μέχρι 500 χιλιόμετρα, καταστρέφοντας πυραυλικά συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων, πυροβόλα όπλα μεγάλης εμβέλειας, αεροσκάφη και ελικόπτερα στα αεροδρόμια, κέντρα διοίκησης καθώς επίσης και κέντρα επικοινωνίας, ενώ οι πύραυλοι είναι ικανοί να διαπεράσουν κάθε σύστημα αεροπορικής άμυνας”.

https://youtu.be/wM5_2cUiYik

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ