Κόσμος

Influencers προκαλούν: Έβαλε τη φίλη του να κρέμεται στο κενό, για μια φωτό (εικόνες)

Οι απόψεις διίστανται. Οι περισσότεροι λένε πως οι influencers θα πρέπει να επηρεάζουν θετικά τον κόσμο με τον τρόπο ζωής που παρουσιάζουν μέσα από το Instagram. Άλλοι πάλι, λένε ότι όλα αυτά είναι ψεύτικα και πως κερδίζουν χρήματα χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα.

Ωστόσο ένα ζευγάρι προκάλεσε πολύ μεγάλη συζήτηση, για άλλη μία φορά με την φωτογραφία που ανάρτησε – μην ξεχνάμε το κράξιμο στο άλλο ζευγάρι που φωτογραφήθηκε με την γυναίκα έξω από ένα εν κινήσει τρένο.

Η φωτογραφία που κόβει την ανάσα

Το σκηνικό αυτή την φορά είναι η Laguna Humantay, μια λίμνη στις περουβιανές Άνδεις, ένα τοπίο γνωστό για τα εκπληκτικά του γαλαζοπράσινα νερά, το δραματικό ορεινό τοπίο και τα πελώρια βράχια. Στην ανάρτηση διακρίνει κανείς δύο influencers σε ένα βράχο εκατοντάδες μέτρα πάνω από την λίμνη, με την κοπέλα να κρέμεται ουσιαστικά πάνω από την άβυσσο.


Στο χείλος του γκρεμού στέκεται το ζευγάρι με την κοπέλα να στηρίζεται ουσιαστικά στα χέρια του συντρόφου της

«Υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στο να διακινδυνεύσεις τη ζωή σου και να ρισκάρεις για κάτι τέτοιο» έγραψαν στην λεζάντα της φωτογραφίας οι Αμερικανοί Κέλι Καστίγ και Κόντι Γουόρκμαν. «Πίσω από τις μάζες αυτών που θέλουν να σε δουν να κάνεις μια ήσυχη και καθιστική ζωή, υπάρχει ένας ανοιχτός και λευκός καμβάς. Μην αφήνεις ποτέ τον εαυτό σου να μην κάνει την ζωή που ονειρεύεται και μην ακούς ποτέ όσους φοβούνται να ζήσουν την δική τους».

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένοι influencers προκαλούν

Κι αν η ανάρτηση αυτή ακούγεται αμυντική, αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός πως το ζευγάρι, που υπογράφει με το όνομα Positravelty, είχε δεχθεί άγριο κράξιμο τον περασμένο Απρίλιο για μια παρόμοια φωτογραφία, από το Μπαλί, στην οποία ο Γουόρκμαν στέκεται στην άκρη μιας πανύψηλης πισίνας, κρατώντας την κοπέλα του από την έξω πλευρά, στο χείλος ενός γκρεμού. Μετά την κριτική, το ζευγάρι είπε τότε ότι έπαιζε με τα οπτικά μέσα και πως υπήρχε μια άλλη πισίνα κάτω από την Καστίγ, ενώ υποστήριξαν πως η φωτογραφία αντιπροσωπεύει την δύναμη της εμπιστοσύνης που έχουν ο ένας για τον άλλο.


Η φωτογραφία που είχε προκαλέσει σάλο τον περασμένο Απρίλιο

Όσο για την νέα φωτογραφία, η οποία δημοσιεύτηκε στις 28 Αυγούστου, έχει συγκεντρώσει πάνω από 14.000 likes αλλά και πολλά σχόλια. «Γιατί πάντα σε κρατάει από την έξω πλευρά;» έγραψε κάποιος με έναν άλλο να προσθέτει: «Ένα γλίστρημα και τέλος».


Το ζευγάρι ανεβάζει συχνά τέτοιες φωτογραφίες δηλώνοντας πως αντιπροσωπεύουν την δύναμη της εμπιστοσύνης που έχουν ο ένας για τον άλλον

Τι είπαν για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους

Η Καστίγ και ο Γουόρκμαν δήλωσαν ωστόσο στο CNN πως η φωτογραφία αυτή, όπως και εκείνη στο Μπαλί, ήταν ένα οπτικό τέχνασμα αλλά δεν φοβούνται «το παραμικρό». «Εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον και δεν θα κάναμε ποτέ κάτι που θα εξέθετε σε κίνδυνο τις ζωές μας» ανέφεραν.

Τέτοιου είδους λήψεις με προοπτική απλά αποφεύγουν ορισμένα από τα περιβάλλοντα στοιχεία. Όσο για το συγκεκριμένο πλάνο, είναι το πλαίσιο αυτό που δημιουργεί την δραματική προοπτική».


Το ζευγάρι γυρίζει τον κόσμο αποτυπώνοντας τις καλύτερες στιγμές τους και δεν θέλει να αποκαλείται influencer

Επίσης, αρνήθηκαν ότι ενθαρρύνουν τους οπαδούς τους με τέτοιες φωτογραφίες να εκτεθούν σε κίνδυνο. «Δεν θα καταγράψουμε ποτέ μια οποιαδήποτε στιγμή της ζωής μας με την σκέψη πως κάποιος, κάπου θα μπορούσε να μας αντιγράψει κάποια μέρα» είπαν. «Πιστεύουμε ότι όλοι είναι σε θέση να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις και να καθορίσουν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν» τόνισαν.

Το ζευγάρι, που προτιμά να μην το αποκαλούν influencers είπε πως το ταξίδι τους στο Humantay ήταν ένα από τα σημαντικότερα σημεία του ταξιδιού τους στο Περού και πως πέρασαν κάνοντας 3 ώρες πεζοπορία προτού χαλαρώσουν στην λίμνη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ