Σκοπιανό

«Hi, I'm Zoran» - Η πρώτη χειραψία του πρωθυπουργού των Σκοπίων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη-Βίντεο


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την πρώτη του συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ την Τρίτη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

 

«Γεια σου είμαι ο Ζόραν, είναι χαρά μου που σας γνωρίζω» είπε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, δίνοντας το χέρι του στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Σου εύχομαι επιτυχία, ευημερεία για τον ελληνικό λαό, λιγότερα προβλήματα και περισσότερες ευκαιρίες καθώς βρίσκεστε στην αρχή (της θητείας) ξέρω πως έχετε πολλά πλεονεκτήματα, αλλά να υπολογίζετε στους γείτονες» ακούγεται στο βίντεο να λέει ο Ζόραν Ζάεφ στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού τον ευχαρίστησε για τα καλά του λόγια πρόσθεσε: «Είμαστε όντως μια νέα κυβέρνηση με ισχυρή εντολή να φέρουμε αλλαγή στην Ελλάδα και να επικεντρώσουμε στην οικονομική ανάπτυξη και θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ισχυρή εντολή πολύ καλά».

https://streamable.com/f8vpz

 

Μητσοτάκης σε Ζάεφ: "Εγώ δεν θα υπέγραφα την Συμφωνία των Πρεσπών"
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την συζήτησή τους, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο ίδιος δεν θα υπέγραφε την Συμφωνία των Πρεσπών, προσθέτοντας ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ό,τι μπορούσε για να μην κυρωθεί.

Όπως είπε ωστόσο, (επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά όσα έχει πει προεκλογικά) μετά την κύρωσή της η συμφωνία αυτή αποτελεί πλέον μέρος του διεθνούς δικαίου και επομένως η Ελλάδα πρέπει να τη σεβαστεί. Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον ομόλογό του να μην υπάρξουν καθυστερήσεις που συνδέονται με πτυχές της συμφωνίας, ιδιαίτερα δε στο θέμα της προστασίας των εμπορικών σημάτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ