Κόσμος

GMV: Νυχτερινά πλάνα από τις ασκήσεις των πολεμικών οχημάτων του ΝΑΤΟ

Οι πεζοναύτες του αμερικανικού στρατού διεξάγουν άσκηση νυχτερινής οδήγησης τεθωρακισμένων οχημάτων, γνωστά και ως GMV (Ground Mobility Vehicles), σε περιοχή εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ στο Grafenwoehr της Γερμανίας.

Οι στρατιώτες της μονάδας «Charlie’s Company» του το 503ου Τάγματος Πεζικού και εκείνοι της 173η Ταξιαρχίας, πραγματοποίησαν νυχτερινές δοκιμές των νέων τεθωρακισμένων οχημάτων σε «σχηματισμό επίθεσης», όπως αναφέρει το πρόσφατο δελτίο τύπου του Στρατού των ΗΠΑ.

Η νυχτερινή πορεία έδωσε την ευκαιρία στους πεζοναύτες να εφαρμόσουν τις τεχνικές που έμαθαν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους στις βάσεις του ΝΑΤΟ, και να το κάνουν σε ένα περιβάλλον μάχης και αντίξοων συνθηκών. Οι στρατιώτες έπρεπε να δείξουν την γρήγορη κινητικότητα των οχημάτων GMV σε ένα εχθρικό τερέν.

Τα GMV

Η βιομηχανία General Dynamics & Tactical Systems ανακοίνωσε πως έχει επιτύχει ένα σημαντικό ορόσημο και προχωρεί στην χαμηλού ρυθμού αρχική παραγωγή (LRIP) του προγράμματος Ground Mobility Vehicle (GMV), μετά την ανακοίνωση της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (SOCOM) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) πως με την έκδοση Milestone C Desing ενέκρινε την παραγωγή του οχήματος.

Σύμφωνα με την εταιρεία το όχημα GMV 1.1 είναι ένα εξαιρετικά ελαφρύ, ιδιαίτερης κινητικότητας και εσωτερικά μεταφερόμενο από ελικόπτερο CH-47, όχημα, το οποίο πληρεί τις απαιτήσεις των αποστολών υψηλής προτεραιότητας της SOCOM. Το όχημα GMV 1.1 είναι η πλατφόρμα Flyer 72 της εταιρείας που έχει δεχθεί ειδικές τροποποιήσεις για λογαριασμό της SOCOM.

Έχει κατασκευαστεί σε συνεργασία των εταιρειών General Dynamics και Flyer Defence,το Flyer 72 έχει μέγιστη ταχύτητα 100 μιλίων ανά ώρα, επιχειρησιακή αυτονομία 350 μιλίων και μπορεί να μεταφέρει έως εννιά χειριστές με ωφέλιμο φορτίο καθώς κινείται σε απομακρυσμένα και απαιτητικά εδάφη. Με σχέση ωφέλιμου φορτίου προς απόβαρο μεγαλύτερη από 1:1, το Flyer 72 κατέχει την μοναδική ικανότητα να μεταφέρει περισσότερα κιλά απ’ οτι ζυγίζει. Μπορεί εύκολα να αναδιαμορφωθεί σε ένα μεγάλο εύρος πακέτων ειδικών αποστολών χωρίς την τροποποίηση του σχεδιασμού της βάσης του οχήματος ή τη χρήση ειδικών εργαλείων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές