Οπλικά συστήματα

F-35: Αυτή θα είναι η νέα αναβάθμιση του stealth μαχητικού (βίντεο)

Το stealth μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς F-35 αναμένεται να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, καθώς σύμφωνα με νέες πληροφορίες, θα εξοπλιστεί με ένα προηγμένο τεχνολογικά σύστημα, που θα το καταστήσει ακόμα πιο καταστροφικό.

Η Lockheed Martin ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη του νέου συστήματος EOTS συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς και αναμένεται να ενσωματωθεί στο «οπλοστάσιο» των stealth μαχητικών αεροσκαφών F-35, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την αποτελεσματικότητα τους ως προς την εκτέλεση των αποστολών.

Το αναβαθμισμένο σύστημα EOTS ή αλλιώς «Electro-Optical Targeting System» θα προσφέρει στους πιλότους μια εξαιρετική ποιότητα εικόνας, με ενισχυμένη ανάλυση, ενώ την ίδια στιγμή αποτελεί μια οικονομικά πιο αποδοτική λύση, που υπολογίζεται ότι θα εξοικονομήσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην Lockheed Martin.

Τα χαρακτηριστικά του

Ειδικότερα, το σύστημα αυτό θα διαθέτει ειδικές υπέρυθρες ακτίνες οι οποίες θα προσφέρουν μεγαλύτερο βαθμό ευκρίνειας στην εικόνα του πεδίου επιχειρήσεων, ώστε ο πιλότος να έχει «κρυστάλλινη» εικόνα των στόχων, απειλών αλλά και δυνάμεων που επιχειρούν, ενώ θα διευκολύνει και την στόχευση.

Με αυτό το σύστημα, αναμένεται να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα στις αεροπορικές επιθέσεις αλλά και σε εμπλοκές στον αέρα, τόσο κατά την διάρκεια της ημέρας όσο και κατά την διάρκεια της νύχτας.

Στο πλαίσιο αυτό δημοσιεύτηκε βίντεο όπου παρουσιάζεται η διαφορά ανάμεσα στην εικόνα παλαιότερων συστημάτων στόχευσης και στο αναβαθμισμένο σύστημα EOTS

https://www.facebook.com/lockheedmartin/videos/2486735181362446/

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ