Ελληνοτουρκικά

Η Άγκυρα κάτι ετοιμάζει: Επιτήρηση των Ιμίων με drones κάνουν οι Τούρκοι!

Συνεχίζονται οι προκλήσεις της Άγκυρας. Πτήση πιθανότατα ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους ανατολικά της περιοχής των Ιμίων αναφέρουν οι πληροφορίες.

Σύμφωνα δε με την ιστοσελίδα flightradar24.com που καταγράφει τις πτήσεις όλων των αεροσκαφών, στην εν λόγω περιοχή πετάει ιπτάμενο αντικείμενο με αφετηρία το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Νταλαμάν της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η ιστοσελίδα το αεροσκάφος πετάει στα 18.000 πόδια με ταχύτητα 100 περίπου κόμβους.

Το γεγονός της πτήσης επιβεβαίωσε πριν λίγο στο news.gr και καλά πληροφορημένη πηγή που επεσήμανε πως ειδικά τώρα που είναι σε εξέλιξη η άσκηση «Παρμενίων» πιθανότατα το συγκεκριμένο αεροσκάφος θα μείνει στην περιοχή για αρκετή ώρα.

Πάντως όπως επισημάνθηκε σε καμιά περίπτωση δεν παραβιάστηκε ο εναέριος χώρος της Ελλάδας καθώς όπως μας τονίστηκε, με τις συσκευές παρακολούθησης που διαθέτει δεν χρειάζεται να παραβιάσει τον ΕΕΧ της χώρας

Αξίζει να επισημάνουμε ακόμα πως σήμερα η τουρκική πολεμική αεροπορία σήκωσε και δύο αεροσκάφη συλλογής πληροφοριών και ναυτικής συνεργασίας CN-235 τα οποία πραγματοποίησαν 28 από τις 30 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου που σημειώθηκαν σήμερα στο Αιγαίο.

Πιθανότατα προσπαθούν να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια και τακτικές που εφαρμόζει το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας στην άσκηση «Παρμενίων» άσκηση «Παρμενίων 2019» – η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ – θα πραγματοποιηθεί σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο. Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες μονάδες, συμμετέχουν και φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Κύριοι σκοποί της ασκήσεως είναι:

α. Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργούμενης, από τις διεθνείς εξελίξεις, κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.

β. Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στην εφαρμογή των διαδικασιών του Διακλαδικού Δόγματος Διοικήσεως και Ελέγχου, καθώς και στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.

γ. Η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) στο ενοποιημένο πεδίο της μάχης.

δ. Η εφαρμογή του συστήματος χειρισμού κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και η δοκιμή σχεδίων οργάνωσης και λειτουργίας υπηρεσιών Πολιτικής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).

ε. Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των ΕΔ, των φορέων του πολιτικού τομέα, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.

Όπως τονίζει το ΓΕΕΘΑ, η άσκηση διεξάγεται σε ρεαλιστική βάση, επί 24ώρου βάσεως.

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΚΑΡ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ 

Στην γραμμή Ερντογάν κινήθηκε και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ και έδωσε συνέχεια στον εμπρηστικό λόγο για την Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα ο Ακάρ επανέλαβε την ρήση του προέδρου του περί μετατροπής της Μεσογείου σε τουρκική λίμνη μετά την νίκη εκείνη και αναφέρθηκε και στο παρόν λέγοντας: «Με την δραστηριότητά του στην Μπλε Πατρίδα μας το ναυτικό μας συμβάλει στην παγκόσμια ειρήνη στις θάλασσες από τον Ατλαντικό μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό εκπροσωπώντας την τουρκική ναυτοσύνη. Το Ναυτικό μας θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του με αποφασιστικότητα ώστε να προστατέψει τα δικαιώματά μας και τα συμφέροντά μας σε όλες τις θάλασσες και ειδικά στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα».

Μάλιστα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε και ένα προπαγανδιστικό βίντεο για την τουρκική νίκη του 16ου αιώνα συνδέοντας την τότε επιτυχία του τουρκικού στόλου με τον 21ο αιώνα.

Πριν, όπως ανέφερε το Πενταπόσταγμα, μήνυμα για τη Μεσόγειο με πολλούς αποδέκτες απηύθυνε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την επέτειο της ναυμαχίας της Πρεβέζης το 1538, ισχυριζόμενος προκλητικά πως η Μεσόγειος έχει καταστεί «τουρκική λίμνη», επιβεβαιώνοντας εκ νέου με αυτό τον τρόπο τις βλέψεις του για την περιοχή.

Με αφορμή μια επέτειο, της ναυμαχίας της Πρέβεζας το 1538, ο Ερντογάν έχασε κάθε μέτρο, χαρακτηρίζοντας την Μεσόγειο -ολόκληρη την Μεσόγειο!- τουρκική λίμνη.

Ο Τούρκος πρόεδρος σε γραπτό μήνυμά του υποστήριξε ότι η νίκη του Οθωμανού ναυάρχου Μπαρμπαρόσα επί των δυνάμεων της Δύσης στην Πρέβεζα στις 27 Σεπτεμβρίου 1538 κατέστησε τη Μεσόγειο μία «τουρκική λίμνη».

«Το 1538 υπό την ηγεσία του Μπαρμπαρός Χαϋρετίν Πασά, το πολεμικό μας ναυτικό με τη ναυμαχία της Πρέβεζας κατέστησε τη Μεσόγειο τουρκική λίμνη, μετέφερε την επιτυχία των χερσαίων επιχειρήσεων στις θάλασσές μας και κατέδειξε τη δύναμη του στόλου μας σε ολόκληρο τον κόσμο», τονίζει στο μήνυμα το γραφείο επικοινωνίας του Ταγίπ Ερντογάν.

«Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι το Ναυτικό μας θα φέρει εις πέρας όλες τις αποστολές του και στο μέλλον όπως το έκανε στο παρελθόν αλλά και στις μέρες μας με τις μονάδες, τον εξοπλισμό, την πειθαρχία και το εξειδικευμένο προσωπικό του»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης