Κόσμος

Eξορκιστές από τη Ρώμη ζήτησαν την απομάκρυνση των βιβλίων «Χάρι Πότερ» από σχολείο

Εξορκιστές από τη Ρώμη στις ΗΠΑ προέτρεψαν την απομάκρυνση των βιβλίων του μικρού μάγου «Χάρι Πότερ» από το σχολείο, λέει ο ιερέας Dan Reehil, πάστορας της Εκκλησίας και του Σχολείου του St. Edward στο Nashville του Tennessee, αφού δέχτηκε τον "βομβαρδισμό" από μερικούς γονείς για το αίτημα της απομάκρυνσης της σειράς των γνωστών βιβλίων.

Αιτιολογικό του αιτήματος ήταν επειδή υμνούν τη μαγεία....

Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο του σχολείου, είναι μια κοινότητα που "προσπαθεί να κάνει ό, τι είναι σωστό και κάνουμε το καλύτερό μας με την εικόνα του Χριστού". Το σχολείο προωθεί επίσης τη συνεργασία του με τις οικογένειες και την Καθολική Εκκλησία για να επιτύχει ακαδημαϊκή αριστεία και " το ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού μέσω της υπηρεσίας στην κοινότητά μας και στον κόσμο".

Σε ανώνυμη επιστολή από μια ομάδα ενδιαφερομένων γονέων στο σχολείο, οι οποίοι λένε ότι επέλεξαν να φυλάξουν την ταυτότητά τους από φόβο αντίποινων, υποστήριξαν ότι ο Reehil διέταξε την απομάκρυνση των βιβλίων του Harry Potter χωρίς να συμβουλευτεί τον βιβλιοθηκάριο ή τον διευθυντή του σχολείου. Επίσης, δεν ενημέρωσε την σχολική κοινότητα για την απομάκρυνση των βιβλίων μέχρι να το ρωτήσει ένας γονέας.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς την σχολική κοινότητα, ο Reehil δήλωσε ότι είχε ενημερωθεί από εξορκιστές, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και από τη Ρώμη, ότι τα βιβλία αποτελούν πνευματική απειλή για την σχολική κοινότητα.

"Αυτά τα βιβλία παρουσιάζουν την μαγεία τόσο ως καλό όσο και ως κακό, κάτι που δεν είναι αλήθεια, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια έξυπνη εξαπάτηση. Οι κατάρες και τα ξόρκια που χρησιμοποιούνται στα βιβλία είναι πραγματικές κατάρες και ξόρκια. που όταν διαβάζονται από έναν άνθρωπο κινδυνεύει να συνειδητοποιήσεί την παρουσία από κακά πνεύματα. Έχω συμβουλευτεί αρκετούς εξορκιστές, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στη Ρώμη, και συνέστησαν να αφαιρεθούν τα βιβλία από την κυκλοφορία ", έγραψε ο Reehil.

Η ανώνυμη ομάδα γονέων υποστήριξε στην επιστολή τους ότι ο Reehil είναι θρησκευτικός φανατικός με «περιθωριακές, συντηρητικές απόψεις για την καθολική πίστη και διδασκαλία».

"Εμείς ως ενδιαφερόμενους γονείς δεν εκπλησσόμαστε με τον περιθωριακό π. Reehil, τις συντηρητικές απόψεις του περι της καθολικής πίστης και της διδασκαλίας, την ανικανότητά του να αξιολογεί και να διακρίνει κριτικά το γεγονός από τη μυθιστοριογραφία και την φανατική του εμμονή με τον διάβολο και την αμαρτία "έγραψαν οι γονείς.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικούς μήνες Ρ/Καθολικοί ιερείς έκαψαν βιβλία Χάρι Πότερ στην Πολωνία γιατί…προωθούν την μαγεία (Διαβάστε εδώ)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ