Οπλικά συστήματα

DeepStrike: Αυτός είναι ο νέος τρομακτικός πύραυλος της Raytheon (βίντεο)

Ο Στρατός Ξηράς των ΗΠΑ βρίσκεται σε μια πορεία εκσυγχρονισμού των οπλικών και πυραυλικών συστημάτων του, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε απειλές στο σύγχρονο πεδίο της μάχης, με τον πιο πρόσφατο πύραυλο «DeepStrike» να αποτελεί μια τέτοια λύση.

Η κατασκευάστρια εταιρεία Raytheon είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη για το νέο πύραυλο που έχει δημιουργήσει και ο αμερικανικός Στρατός ελπίζει πως θα είναι η λύση στην οποία θα βασιστεί τα επόμενα χρόνια για την αύξηση της δύναμης πυρός των πυραυλικών συστημάτων που διαθέτει.

Ο νέος αυτός πύραυλος αποτελεί την «πρόταση» της Raytheon για τον «πύραυλο ακριβείας» επόμενης γενιάς του αμερικανικού Στρατού. Πρόκειται για έναν κατευθυνόμενο πύραυλο εδάφους-εδάφους, όπου θα μπορεί να χρησιμοποιείται από τους πολλαπλούς εκτοξευτές M270A1 Multiple Launch Rocket System (MLRS) αλλά και τα πυραυλικά συστήματα M142 (HIMARS) σε όλων των ειδών καιρικές αλλά και επιχειρησιακές συνθήκες.

Τα χαρακτηριστικά του

Ο πύραυλος DeepStrike έχει αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα υφιστάμενα οπλικά συστήματα, τα οποία χρησιμοποιούνται από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Αρχικά, έχει μεγαλύτερο βεληνεκές, διαθέτει μεγαλύτερη εκρηκτική ύλη αλλά και προηγμένο σύστημα καθοδήγησης, που βελτιώνει την αποτελεσματικότητά του ως προς τον εντοπισμό και την καταστροφή των εχθρικών στόχων και απειλών.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα του πυραύλου, είναι το γεγονός ότι έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι συμβατός με το ενιαίο οπλοστάσιο του αμερικανικού Στρατού, εμβαθύνοντας ακόμα περισσότερο τη διαλειτουργικότητα και μειώνοντας παράλληλα το λειτουργικό κόστος για τις ΗΠΑ.

https://www.facebook.com/Raytheon/videos/425203718352552/

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές