Αθλητισμός

Davis Cup: Με Τσιτσιπά μπαίνει στη μάχη της ανόδου η Ελλάδα -Στο Τατόι Club οι αγώνες

Με τον Στέφανο Τσιτσιπά για πρώτη φορά στη σύνθεσή της στο Davis Cup, η Εθνική ανδρών αρχίζει σήμερα τις υποχρεώσεις της στο Group III της Ευρωαφρικανικής Ζώνης, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στο Τατόι Club.

Μαζί με τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα, Νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης, στην ομάδα μετέχουν ο Μιχάλης Περβολαράκης, ο Μάρκος Καλοβελώνης και ο Πέτρος Τσιτσιπάς. Προπονητής είναι ο Δημήτρης Χατζηνικολάου και αρχηγός αποστολής ο Απόστολος Τσιτσιπάς.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο Νο 85 της κατάταξης των χωρών και οι τενίστες που συνθέτουν την ομάδα είναι:

Στέφανος Τσιτσιπάς (ε.γ. 1998 - Νο 7 - νο 5 στις 5/8/19)
Μιχάλης Περβολαράκης (ε.γ. 1996 - Νο 462 - νο 323 στις 26/8/19)
Μάρκος Καλοβελώνης (ε.γ. 1994 - Νο 730 - νο 290 στις 6/6/16)
Πέτρος Τσιτσιπάς (ε.γ. 2000 - Νο 1598 - νο 1025 στις 19/8/19)
Οι δύο τελευταίοι έχουν αγωνιστεί και στο παρελθόν με τα ελληνικά χρώματα στην κορυφαία διοργάνωση των Εθνικών ομάδων. Ο Μάρκος Καλοβελώνης 4 φορές με πρώτη εμφάνιση το 2012. Στο Davis Cup έχει: Ν-Η συνολικά 8-7 & Ν-Η στο απλό 4-3. Ο Πέτρος Τσιτσιπάς 2 φορές με πρώτη εμφάνιση το 2017. Στο Davis Cup έχει: Ν-Η συνολικά 5-2 & Ν-Η απλό 1-0.

Τσιτσιπάς: Τιμή μου που εκπροσωπώ την Ελλάδα
«Θα παίξω για πρώτη φορά σε αυτή τη διοργάνωση, οπότε είναι κάτι καινούργιο και φρέσκο για εμένα. Αποτελεί τιμή μου που εκπροσωπώ τα ελληνικά χρώματα και ειδικά εδώ στην Ελλάδα. Ελπίζω να γίνουν κι άλλα τουρνουά στην Ελλάδα και να μπει σε υψηλό επίπεδο το ελληνικό τένις γενικότερα», δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Μάλιστα, μίλησε και για την απόφασή του να κλείσει τους λογαριασμούς του στα social media: «Ηταν πολύ χαοτική η κατάσταση εκεί. Πήρα την απόφαση να το κλείσω και να βγει για λίγο από τη ζωή μου γιατί μου προκαλούσε πολύ στρες». Το πρόγραμμα των αγώνων θα αρχίζει καθημερινά από τις 11 π.μ. και κάθε συνάντηση θα περιλαμβάνει δύο απλά και ένα διπλό. «Δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους μας και δεν φοβόμαστε κανέναν», τόνισε ο  προπονητής της Εθνικής ανδρών, Δημήτρης Χατζηνικολάου.

Το πρόγραμμα στο Davis Cup
Τετάρτη (11/09):
Ελλάδα - Λουξεμβούργο
Πολωνία - Μονακό
Εσθονία - Βόρεια Μακεδονία
Λετονία - Μαυροβούνιο

Πέμπτη (12/09):
Ελλάδα - Πολωνία
Μονακό - Λουξεμβούργο
Εσθονία - Λετονία
Βόρεια Μακεδονία - Μαυροβούνιο

Παρασκευή (13/09):
Ελλάδα - Μονακό
Λουξεμβούργο - Πολωνία
Εσθονία - Μαυροβούνιο
Λετονία - Βόρεια Μακεδονία

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ