Ένοπλες Συρράξεις

«Colpo grosso» Πούτιν: Η Μόσχα ετοιμάζει Σύρους «Spetsnaz» για την τελική μάχη στην Ιντλίμπ - Εικόνες

Εξελίξεις έχουμε στην Συρία. Ρώσοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί ιδρύουν το πρώτο επίλεκτο τάγμα Σύρων «Spetsnaz» με πολύ σκληρή εκπαίδευση και εξοικείωση με όλα τα όπλα και τις μεθόδους των Ρώσων εκπαιδευτών.

Στην ύπαιθρο δυτικά της Δαμασκού, οι Σύροι στρατιώτες του νεοϊδρυθέντος τάγματος πραγματοποιούν μια «επίθεση», με την χρήση χειροβομβίδων,  πυραύλων  ενώ άλλοι εκτελούν ταυτόχρονα πιο δίπλα εκκαθαρίσεις ναρκών και ασκήσεις πρώτων βοηθειών.

«Θυσιάζουμε το αίμα μας για σένα Μπασάρ», φωνάζουν οι Σύροι κομάντος τραγουδώντας από κοινού, με υψωμένες  τις γροθιές τους στον αέρα, σε μια κίνηση υποστήριξης προς τον Σύρο πρόεδρο  Μ. Αλ Άσαντ.

Σήμερα  Τρίτη, μερικοί Ρώσοι σύμβουλοι εμφανίστηκαν μπροστά στις κάμερες, φορώντας πράσινες μάσκες προσώπου και γυαλιά ηλίου, δείχνοντας έμπρακτα την υποστήριξη τους στους Σύρους.

Με τη βοήθεια ενός μεταφραστή από την Αραβία, ένας Ρώσος σύμβουλος έδωσε εντολή στα μέλη των Σύρων κομάντος, για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση ναρκών, ενώ ένας άλλος τους έδειχνε τεχνικές εξουδετέρωσης των εχθρών.

«Το τάγμα δημιουργήθηκε στις 10 Αυγούστου και άρχισε την εξάσκηση την ίδια μέρα», δήλωσε ο Omar Mohamed, ο οποίος είναι επικεφαλής αυτής της νέας ελίτ δύναμης του Σύρου προέδρου Άσαντ.

«Χάρη στους Ρώσους συμβούλους, το επίπεδο προετοιμασίας των στρατιωτών μας έχει αυξηθεί και γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν όλα τα είδη όπλων», δήλωσε ο ίδιος στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Μετά από δύο μήνες ατομικής στρατιωτικής εκπαίδευσης, τα μέλη της επίλεκτης προεδρικής δύναμης κομάντος θα μάθουν τώρα να λειτουργούν σε μεγάλες ομάδες.

Συριακές πηγές  δεν αποκλείουν την πιθανότητα το τάγμα να επιτεθεί στην πόλη του Idlib στα βορειοδυτικά, στην οποία παραμένουν ακόμα χιλιάδες Τζιχαντιστές.

Η κυβέρνηση στην Δαμασκό και ο ίδιος ο Σύρος πρόεδρος έχουν  επανειλημμένως υποσχεθεί να πάρουν πίσω ολόκληρο το έδαφος της Συρίας, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του  Idlib.

«Επιδιώκουμε τις ελπίδες μας για μια πολιτική λύση, αλλά αν δεν δούμε αποτελέσματα, θα στραφούμε στη στρατιωτική επιλογή», ​​δήλωσε ένας Σύρος διοικητής σε δημοσιογράφους.

Ο Σύρος στρατηγός Χασάν Χασάν, επικεφαλής του τμήματος πολιτικής διοίκησης του Συριακού Στρατού, ήταν κατηγορηματικός: «Το Idlib θα απελευθερωθεί σε όλες τις περιπτώσεις».

Με μεγάλη στρατιωτική υποστήριξη από τη Ρωσία, οι δυνάμεις του Άσαντ κατέλαβαν μεγάλα τμήματα της Συρίας από τους αντάρτες και τους τζιχαντιστές από το 2015 και τώρα ελέγχουν το 60% περίπου της χώρα τους. 

ΝΕΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Την ίδια στιγμή, τρομερές μάχες λαμβάνουν χώρα εδώ και μερικές ημέρες στο τουρκικό έδαφος στα ΝΑ μεταξύ τουρκικών επίλεκτων δυνάμεων και Κούρδων του ΡΚΚ, με τα θύματα να αυξάνονται πλέον με γεωμετρική πρόοδο.

Οι Κούρδοι στην Τουρκία δέχονται αφειδώς βοήθεια και εξοπλισμό μέσω των συμπατριωτών τους στην Συρία και έτσι έχουν την δυνατότητα να προκαλούν θύματα στις ΤΕΔ, που «φουλάρουν» τις μηχανές για εισβολή στο συριακό Κουρδιστάν.

Το γραφείο τύπου των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (ΡΚΚ), δημοσίευσε μια ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστές  τις λεπτομέρειες των μαχών που διεξάγονται από τους  Κούρδους και τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στην περιοχή της ΝΑ Τουρκίας.

Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε μια επιχείρηση στην περιοχή Xırbe Mışka στην περιοχή Bagok της επαρχίας Mardin πριν λίγες ημέρες, με αποτέλεσμα χθες Κούρδοι αντάρτες να κτυπήσουν αιφνιδιαστικά μια τουρκική στρατιωτική μονάδα, στήνοντας ενέδρα, από την οποία σκοτώθηκαν δύο Τούρκοι πράκτορες της ΜΙΤ, ενώ δύο Τούρκοι κομάντος τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε μια επιχείρηση στην ορεινή περιοχή, στην οποία σκοτώθηκαν πρόσφατα πέντε αντάρτες κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης.

Οι Κούρδοι ανέφεραν επίσης συνεχείς τουρκικές αεροπορικές επιδρομές από την τουρκική πολεμική αεροπορία εναντίον των αμυντικών ζωνών Medya στο νότιο Κουρδιστάν και στο βόρειο Ιράκ.

Τα τουρκικά μαχητικά έριχναν βόμβες στις περιοχές Werxele και Avashin των αμυντικών ζωνών Medya, από το πρωί στις 24 Σεπτεμβρίου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...