Αθλητισμός

Champions League: Ο Ολυμπιακός γύρισε από την κόλαση και έχει μέλλον (βίντεο)


Φανταστική ατμόσφαιρα, μεγάλη ανατροπή από το 0-2 στο 2-2 κόντρα στην Τότεναμ και παίκτες που διψούν για διάκριση - «Αν δούμε τα στατιστικά, ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να κερδίσει», έγραψε στο Facebook ο Βαγγέλης Μαρινάκης - «Δείξαμε ποιοι είμαστε», δήλωσε ο Μαρτίνς.

Δουλειά, ταλέντο, πείσμα... Το τρίπτυχο της συνταγής για μία πετυχημένη ομάδα, τα οποία -στοιχεία αυτά- επέδειξε και με το παραπάνω ο Ολυμπιακός στο ματς με την Τότεναμ. Όμως το χθεσινό 2-2 με τους «πετεινούς» του αγγλικού ποδοσφαίρου ανέδειξε ένα ακόμη στοιχείο του φετινού Ολυμπιακού. Ότι είναι ομάδα με... κότσια γίγαντα. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 στο «Γ.Καραϊσκάκης» και όχι μόνο δεν παραιτήθηκαν, αλλά βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν, να ρίξουν στο καναβάτσο τους ακριβούς αντιπάλους τους και να τους σφυροκοπούν μέχρι τέλους, φτάνοντας στη μερική ανατροπή του σκορ.

Ο βαθμός που πήρε ο Ολυμπιακός από την Τότεναμ είναι πιθανό να αποδειχθεί χρυσάφι. Όμως ο τρόπος που ήρθε το ισόπαλο αποτέλεσμα κόντρα σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Premier League, ήταν το καλύτερο ψυχολογικό «ντοπάρισμα», καθώς από τη μία τους απέδειξε ότι δεν υπάρχει ομάδα ανίκητη, και από την άλλη, απέδειξε σε όλους ότι ο φετινός Ολυμπιακός έχει όλα εκείνα τα στοιχεία για κάτι μεγαλύτερο. Με άλλα λόγια, οι «ερυθρόλευκοι» απέδρασαν από την κόλαση του 0-2 και κοιτούν, πλέον, το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στο 30’ να χάνουν με 2-0 στο Φάληρο από τους Λονδρέζους με τέρματα των Κέιν (κουτό πέναλτι του Μεριά στο 26’) και Μόουρα, αλλά έδειξαν σθένος και πήραν το καθόλου άσχημο 2-2 στην πρεμιέρα του Champions League με τον Ποντένσε αρχικά να μειώνει στο 44’ και τον Βαλμπουενά με πέναλτι στο 54’ να φέρνει την κατάσταση στα ίσα ενώ οι Πειραιώτες είχαν και δοκάρι στο 19΄ με τον Γκερέρο.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα και τα γκολ της αναμέτρησης:

https://player.vidstreamup.com/embed/aQRRVgXxY3?autoplay=1&htmlplayer=1
Το εκπληκτικό κορεό και οι πανηγυρισμοί για το 2-2

Το «Γ. Καραϊσκάκης» φόρεσε τα καλά του, προκειμένου να υποδεχθεί τους χιλιάδες φίλους του Ολυμπιακού στις εξέδρες του. Οι οπαδοί φρόντισαν από την πλευρά τους να σταθούν καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα στο πλευρό των ποδοσφαιριστών και να τους ωθήσουν στην ανατροπή τους εις βάρος τους 0-2. Το εκπληκτικό κορεό που παρουσίασε η Θύρα 7 και οι πανηγυρισμοί για την ανατροπή και τον βαθμό της ισοπαλίας, ήταν μερικές μόνο από τις σημαντικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο φαληρικό γήπεδο...

 


Μαρινάκης: Αν δούμε τα στατιστικά, ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να κερδίσει

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος μετά το 2-2 με την Τότεναμ. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ δήλωσε περήφανος για τον Ολυμπιακό, άφησε αιχμές για το περσινό πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ και άφησε να εννοηθεί πως κάνει σκέψεις να ακολουθήσει το παράδειγμα της ΚΑΕ, που αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

«Ο Ολυμπιακός έπαιξε πάρα πολύ καλά απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, μια ομάδα αξίας ενός δις. Κάναμε μια μεγάλη υπέρβαση. Ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να κερδίσει και έδειξε ότι διαθέτει τεράστια ψυχικά αποθέματα. Το να βρίσκεσαι μέσα σε τρία λεπτά πίσω στο σκορ με 0-2 και παρ’ όλα αυτά να αντιδράς και να παίζεις πάρα πολύ καλή μπάλα απέναντι σε καταξιωμένο αντίπαλο, που έχει κερδίσει θέση στον τελικό του Champions League, λέει πολλά. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, ο κόσμος μας ευχαριστήθηκε και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Αυτή η ομάδα έχει μια σιγουριά και δεν το βάζει κάτω», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:

«Τον Ολυμπιακό τον παρακολουθώ από μικρό παιδί. Αυτό που πολλές φορές με στενοχωρούσε, επειδή έχω ταξιδέψει παντού με τον Ολυμπιακό, ήταν οι πορείες μας στην Ευρώπη. Όταν έβλεπα τον κόσμο να φεύγει απογοητευμένος, στενοχωριόμουν. Όταν αγόρασα τις μετοχές είχα υποσχεθεί δύο πράγματα, να είναι αυτάρκης ο Ολυμπιακός, να δημιουργήσει περιουσία και το έκανα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Το δεύτερο να γίνει μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και είναι πλέον. Το θέμα είναι αν μπορούμε να ασχολούμαστε σοβαρά με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Βλέπετε τι έχει γίνει στο μπάσκετ, μήπως πρέπει να σκεφτούμε κι εμείς κάτι παρόμοιο. Ή να λάβουμε μέτρα, γιατί κάθε μέρα βλέπουμε κι άλλα πράγματα. Καλό το πρωτάθλημα των Πρεσπών, αλλά η χώρα μας έχει επανέλθει σε μια κανονικότητα. Είμαι περήφανος αλλά και προβληματισμένος για ό,τι συμβαίνει στην χώρα μας. Εγώ είμαι αισιόδοξος γιατί ο Ολυμπιακός στα δύσκολα είναι πάντα νικητής. Για μας το ταβάνι είναι ο ουρανός, δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε και ο κόσμος είναι δίπλα μας».

Για τις επενδύσεις που έκανε το καλοκαίρι ο ίδιος είπε: «Ο Ολυμπιακός έχει πάρα πολύ καλή ομάδα. Σήμερα είχε τρεις διεθνείς στην εθνική Πορτογαλίας και σε πολλές άλλες χώρες. Κάναμε μια μεγάλη οικονομική υπέρβαση, αλλά… χαλάλι. Είμαστε όλοι ικανοποιημένοι. Εγώ είμαι οπαδός. Πρώτα λοιπόν το πρωτάθλημα, αλλά και η Ευρώπη μάς ευχαριστεί ιδιαίτερα. Εκεί αντιμετωπίζεις μεγαθήρια και σε αντιμετωπίζουν σαν μεγαθήριο. Η Τότεναμ ήρθε και έτρεξε περισσότερο από μας».

Μιλώντας για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, είπε: «Θα πρέπει να συγκεντρωθούν οι παίκτες και να κερδίσουμε. Θα πρέπει να παίξει η ομάδα σοβαρά και δυνατά».

Τέλος, για το αν θα παραβρεθεί στο ΟΑΚΑ: «Εγώ ξέρετε αποφασίζω πάντα τελευταία στιγμή».

Αργότερα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέβασε κείμενο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αναφέροντας:

«Σήμερα ο Ολυμπιακός έπαιξε πάρα πολύ καλά απέναντι σε μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα αξίας ενός δις. Μόνο ο Κέιν κοστίζει δύο φορές όσο όλη η ομάδα του Ολυμπιακού. Αυτό δείχνει πως σήμερα κάναμε μια μεγάλη υπέρβαση. Αν δούμε τα στατιστικά και τις φάσεις ο Ολυμπιακός έπρεπε να έχει κερδίσει. Έδειξε πως έχει τεράστια ψυχικά αποθέματα. Βρίσκεσαι μέσα σε δύο λεπτά με 0-2 πίσω στο σκορ. Παρόλα αυτά το παλεύεις, δημιουργείς ευκαιρίες, δοκάρια, απέναντι σε αντιπάλους που είναι καταξιωμένοι και έχουν κερδίσει με το σπαθί τους πολύ μεγάλες διακρίσεις, όπως το ότι έπαιξαν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Μια ομάδα που είναι γεμάτη διεθνείς παίκτες.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, ο κόσμος ευχαριστήθηκε και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Το νιώθουμε όλοι πως αυτή η ομάδα έχει μια σιγουριά. Μέχρι το τελευταίο λεπτό δεν το βάζει κάτω. Χάσαμε ευκαιρίες μέχρι και πριν από το τέλος.

Η παρουσία του κόσμου ήταν μεγαλειώδης όπως πάντα. Τους ευχαριστώ πολύ για αυτό. Είδα τους παίκτες και πριν από το παιχνίδι και στο ημίχρονο. Τους είπα να μην το βάλουν κάτω και πως πρέπει να τα δώσουν όλα για να κερδίσουν. Και το έκαναν. Το ταβάνι μας είναι ο ουρανός. Δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε και προχωράμε δυνατά, όλοι μαζί. Βλέπετε ότι ο κόσμος αγαπά αυτή την ομάδα και αισθανόμαστε όλοι υπερήφανοι.

Ο Ολυμπιακός έχει μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Δείτε πόσους διεθνείς παίκτες έχει. Έχει τρεις διεθνείς στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, την Εθνική Πορτογαλίας, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες. Φέτος κάναμε για ακόμα μια φορά μια οικονομική υπέρβαση, αλλά χαλάλι! Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το θέαμα που βλέπουμε.

Εγώ είμαι οπαδός. Πρώτα το πρωτάθλημα, αλλά και η παρουσία μας στην Ευρώπη είναι κάτι που μας ευχαριστεί ιδιαίτερα, γιατί βλέπεις πως αντιμετωπίζεις μεγαθήρια και σε αντιμετωπίζουν σαν μεγαθήριο. Η Τότεναμ δεν ήρθε να κάνει τουρισμό. Έπαιξαν δυνατά και έτρεξαν πάρα πολύ, ακόμα και παραπάνω από εμάς αν δείτε τα στατιστικά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και θα συνεχίσουμε έτσι».​

https://www.facebook.com/emarinakis/photos/a.236983559825263/1112143258975951/?type=3&theater

Μαρτίνς: Δείξαμε ποιοι είμαστε

Ο Πορτογάλος προπονητής μίλησε για τη μάχη με την Τότεναμ, την εικόνα των παικτών του στο 2-2 του Καραϊσκάκη, τον κόσμο αλλά και το πρόβλημα του Σισέ.

Ο Μαρτίνς είπε στην συνέντευξη Τύπου για:

Τον βαθμό ισοπαλίας με τον τρόπο που ήρθε: Νομίζω πως σήμερα ξεκινήσαμε πολύ θετικά. Πολύ δυνατά και με σπουδαία προσωπικότητα. Είχαμε πολύ καλή κυκλοφορία. Ήμασταν κυρίαρχοι μέχρι να δεχθούμε το πρώτο γκολ. Από 2 ατομικά λάθη δεχθήκαμε τα 2 λάθη. Η ομάδα αντέδρασε και μείωσε το σκορ. Μετά βάλαμε και το 2ο γκολ. Δείξαμε μεγάλη προσωπικότητα απέναντι σε έναν μεγάλο και δυνατό αντίπαλο. Ήμασταν ανώτεροι τακτικά. Θα μπορούσαμε να είχαμε μειώσει νωρίτερα. Κυνηγήσαμε το σκορ μέχρι το τέλος αλλά και τη νίκη. Νομίζω ότι αύριο όταν θα γίνει κριτική όλοι θα πουν πως η Τότεναμ δεν πήγε τόσο καλά ενώ εμείς πήγαμε. Ήμασταν έξυπνοι και ανώτεροι τακτικά. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα που αύριο δεν θα μπορεί να πει το ίδιο για τον εαυτό της.

Το επίπεδο απόδοσης: Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση και την προσπάθειά μας. Την αντίδρασή μας απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο και φυσικά είναι ένα καλό σκορ. Όμως σήμερα στον πάγκο νιώθαμε στον πάγκο ότι ίσως μπορούσαμε και κάτι καλύτερο. Αυτή είναι η αίσθηση στα αποδυτήριά μας.

Το πως ο Ολυμπιακός κατάφερε να είναι ανώτερος τακτικά από την περσινή φιναλίστ του Champions League με τέτοιο μπάτζετ: Δεν θέλω να σταθώ στα νούμερα, τα συμβόλαια και τα μπάτζετ. Αυτά δεν κερδίζουν τίποτα από μόνα τους. Έχουμε φιλοδοξία και ποιότητα και δουλεύουμε πάρα πολύ και βιώσαμε μία πολύ καλή ευρωπαϊκή βραδιά. Δείξαμε ποιοι είμαστε. Δείξαμε θέληση και έχουμε πολλή δουλειά ακόμα μπροστά μας.

Τον κόσμο του Ολυμπιακού: Νομίζω ότι υπάρχει η εμπιστοσύνη του κόσμου. Οφείλεται στην ποιότητά μας και στην δουλειά. Όταν ο κόσμος βλέπει την προσπάθειά μας και σε τέτοιο παιχνίδι όπου ο αντίπαλος αξιοποιεί τα ατομικά λάθη μας, έχει σημασία. Η στήριξη του κόσμου και η εμπιστοσύνη είναι για την διάθεση που δείχνουμε και την προσπάθεια και την δουλειά μας. Ο κόσμος μας ήταν τρομερός. Απίστευτη βραδιά. Επίσης για τον Σισέ με το πρόβλημά του. Είναι και για αυτόν η σημερινή βραδιά. Του στέλνω μία μεγάλη αγκαλιά και τα καλύτερα.

Βαλμπουενά: Μπορούσαμε και άλλο γκολ

Ο Ματιέ Βαλμπουενά ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός μπορούσε να πετύχει και τη νίκη κόντρα στην Τότεναμ, ωστόσο παραδέχθηκε πως η ισοπαλία είναι ένα καλό αποτέλεσμα.

Ο εκ των σκόρερ των Πειραιωτών αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τα «σπιρούνια» μετά το 2-2 του Φαλήρου και στάθηκε στο τρίτο γκολ που θα μπορούσε να πετύχει η ομάδα του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην CosmoteTV:

«Είμαι ικανοποιημένος για την απόδοσή μου αλλά το πιο σημαντικό είναι η ομάδα. Είμαστε απογοητευμένοι γιατί αξίζαμε κάτι καλύτερο. Είναι θετικό ότι αντιδράσαμε αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει και άλλο ένα γκολ. Στόχος μας είναι να προκριθούμε αλλά παίζουμε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο και θα τα δώσουμε όλα σε κάθε ματς όπως σήμερα προσπαθώντας για το καλύτερο».

Για την αποθέωση από τους οπαδούς του Ολυμπιακού: «Είναι καταπληκτικός ο κόσμος μας και να το να τον ακούς να φωνάζουν το όνομά του είναι υπέροχο συναίσθημα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...