Πατριαρχεία

100 χρόνια "κλείνει" η ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία της Ουγκάντα - «Είμαστε Ελληνες» - Βίντεο

Η ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουγκάντα, γιορτάζει τα Εκατό χρόνια ζωής στη χώρα.

«Γιορτάζουμε την εκατονταετηρίδα της Ορθοδοξίας στην Ουγκάντα. Ξεκινώντας από το 1919 με τη βοήθεια του Θεού καταφέραμε να πείσουμε πολλούς γηγενείς ότι υπάρχει μια διαφορετική πίστη που ονομάζεται Ορθοδοξία», αναφέρει στο Greek Reporter ο Μητροπολίτης της Καμπάλας, Ιωνάς, πνευματικός ηγέτης περισσότερων από 100.000 κατοίκων της Ουγκάντα που είναι Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί. Οπως τονίζει, η εκκλησία στην κεντρική Αφρική βρίσκεται υπό την υπό την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλεξάνδρειας και γιορτάζει 100 χρόνια σημαντικής δουλειάς στη χώρα. Σήμερα, «ο κλήρος αποτελείται από περίπου 80 ιερείς, 105 ορθόδοξες κοινότητες, σχολεία και ένα νοσοκομείο», προσθέτει.

Βίντεο από την ελληνική ορθόδοξη εκκλησία στην Ουγκάντα
Τα σχολεία της εκκλησίας διοικούνται από αυτή, αλλά ακολουθούν το εκπαιδευτικό σύστημα της Ουγκάντας. Σύμφωνα με το Greek Reporter, πολλοί από τους σπουδαστές που έχουν ενισχυθεί οικονομικά από την εκκλησία, επιστρέφουν και διδάσκουν στα σχολεία. «Τα παιδιά γνωρίζουν για την Ορθοδοξία, γι’ αυτό έρχονται και μαθαίνουν στα σχολεία μας, έχουν επίσης τη δυνατότητα να μάθουν και ελληνικά», λέει.

«Η ελληνική κοινότητα στην Ουγκάντα ​​ήταν μεγάλη πριν από μερικά χρόνια, αλλά οι περισσότεροι έφυγαν για τη Βρετανία. Τώρα, έχουν απομείνει πολύ λίγοι Έλληνες», σημειώνει ο Μητροπολίτης. αλλά προσθέτει: «Μάθαμε να αγαπάμε τα ελληνικά φαγητά, τα τραγούδια, τους χορούς και τα έθιμα. Ποιος μπορεί να πει ότι δεν είμαστε Έλληνες;».

https://youtu.be/g5gWRMcNsX0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ