Πολιτική

Χρυσή Αυγή: Τέσσερις μήνες φυλακή σε Παναγιώταρο και Μπαρμπαρούση-Βίντεο

Οι δυο πρώην βουλευτές δικάζονταν σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου και αντιμετώπιζαν το αδίκημα των άσκοπων πυροβολισμών.

Μια ακόμη καταδίκη ήρθε σήμερα το πρωί για πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ο λόγος για τους Ηλία Παναγιώταρο και Κωνσταντίνο Μπαραμπαρούση που καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών για τους πυροβολισμούς που είχαν σημειωθεί στην κηδεία του χουντικού πραξικοπηματία Νικόλαου Ντερτιλή το 2013. Οι δυο πρώην βουλευτές δικάζονταν σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου και αντιμετώπιζαν το αδίκημα των άσκοπων πυροβολισμών.

 

Κανείς από τους δύο δεν εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκαν από συνηγόρους. Μάλιστα, η υπεράσπισή τους προέβαλε τον ισχυρισμό ότι οι δύο κατηγορούμενοι βρίσκονταν σε νομική πλάνη, καθώς «θεώρησαν ότι δεν είχε ποινική προέκταση η πράξη τους, αφού σε άλλες περιοχές οι πυροβολισμοί αποτελούν έθιμα».

Ωστόσο, ο ισχυρισμός απορρίφθηκε από το Δικαστήριο, στο οποίο κατέθεσαν μάρτυρες αστυνομικοί, που ανέφεραν πως αφού ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στο σημείο ταφής, είδαν μια ομάδα περίπου 20 ατόμων, αναγνωρίζοντας τους δύο τότε βουλευτές. Στη συνέχεια βρήκαν περίπου 15 κάλυκες, που στην συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι είχαν προέλθει από τα όπλα των κατηγορούμενων.

«Λουκέτο» στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του Νίκου Μιχαλολιάκου στα γραφεία του μορφώματος στη Λεωφόρο Μεσογείων, ο συγκεκριμένος χώρος είναι έρημος και εγκαταλελειμμένος. Η αποτυχία της εισόδου της στη Βουλή οδήγησε την οργάνωση σε πλήρη αποσύνθεση και ασφυξία. Μέλη του μορφώματος, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες της ΕΦΣΥΝ, μετέφεραν αντικείμενα και τα τοποθέτησαν μέσα σε φορτηγό 

 

Χρησιμοποιούσαν τα γραφεία ως ορμητήριο

Τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής εκτός από το στρατηγείο της, χρησιμοποιούνταν και ως ορμητήριο για δολοφονικές επιθέσεις. Μία τέτοια ήταν και αυτή εναντίον του 24χρονου φοιτητή Αλέξη Λάζαρη στις 31 Μαρτίου 2017. Τους τελευταίους μήνες τα στελέχη εγκατέλειψαν ένα - ένα την οργάνωση. Πρώτος αποχώρησε ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός. Μάλιστα ο ίδιος Μιχαλολιάκος προανήγγειλε τους τίτλους τέλους λίγο μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου σε ομιλία του μέσα στα γραφεία. «Μας την στήσανε αλλά θα τους την στήσουμε. Το μέλλον θα είναι δικό μας και θα ξαναγυρίσουμε και θα είμαστε περισσότερο δυνατοί» είχε αναφέρει.

https://youtu.be/K3Tm9lwAfSg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...