Μέση Ανατολή

Χεζμπολάχ: "Μπήκαμε σε μια νέα φάση συγκρούσεων όπου πλέον δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές"

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σαγίντ Χασάν Νασράλα προειδοποίησε ότι ενώ μια ανάφλεξη στα σύνορα με το Ισραήλ έληξε, το επεισόδιο εισήγαγε μια «νέα φάση» στην οποία η σιιτική ένοπλη οργάνωση του Λιβάνου δεν έχει πλέον κόκκινες γραμμές στην πολεμική της αντιπαράθεση με το Ισραήλ, στον απόηχο της ανταλλαγής πυρών του ισραηλινού στρατού με την Χεζμπολάχ.

Το βόρειο Ισραήλ έγινε την Κυριακή στόχος εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων της σιιτικής οργάνωσης που προκάλεσαν την ισραηλινή απάντηση στο έδαφος του νοτίου Λιβάνου, δημιουργώντας ανησυχίες για πολεμική κλιμάκωση.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Νασράλα δήλωσε ότι το νέο επίκεντρο, που τώρα βρίσκεται στα χέρια των μαχητών στο πεδίο, θα είναι η στοχοθέτηση ισραηλινών drones που εισέρχονται στον εναέριο χώρο του Λιβάνου.

Η επίθεση της Κυριακής, είπε ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης, έστειλε ένα μήνυμα στο Ισραήλ ότι «αν επιτίθεστε, τότε όλα σας τα σύνορα, όλες οι δυνάμεις σας, όλοι οι εποικισμοί σας» θα βρίσκονται σε κίνδυνο.

Νωρίτερα σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Manar που ελέγχει η Χεζμπολάχ μετέδωσε ένα βίντεο το οποίο παρουσιάζει, όπως αναφέρεται, την επίθεση με αντιαρματικούς πυραύλους ενάντια σε στρατιωτικό όχημα στο βόρειο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...