Κυβέρνηση

Χατζηδάκης: Ρεκόρ θράσους του ΣΥΡΙΖΑ να κουνάει το δάχτυλο για τη ΔΕΗ

Για ρεκόρ θράσους εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ «να μας κουνάει το δάχτυλο» για τη ΔΕΗ έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Υπενθύμισε την αναφορά του προς του βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «το θέμα θα παραμείνει ανοιχτό, δεν θα συγκαλύψουμε τις ευθύνες σας».

«Εάν από την πορεία προκύψουν στοιχεία και αφορύν τη δικαιοσύνη η κυβέρνηση δεν θα παραμείνει απαθής και φαντάζομαι ότι θα συμφωνούσαν να μην συγκαλυφθούν τυχόν ποινικές ευθύνες» συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης.

«Προκαλεί εντύπωση ο κυνισμός της μετάθεσης του προβλήματος της ΔΕΗ στους επόμενους» είπε ακόμα ο κ. Χατζηδάκης σημειώνοντας ότι «είχαμε εικόνα αλλά από την ώρα που αναλάβαμε κάθε μέρα προέκυπταν ζητήματα».

Αναφερόμενος στα επόμενα κομβικά σημεία για τη ΔΕΗ ονομάτισε την επερχόμενη έκθεση της Enrst & Young σημειώνοντας ότι «αν κατόπιν των μέτρων που ανακοινώσαμε δει ζητήματα τότε θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα και στην οικονομία γενικότερα». Ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα περάσουμε τον σκόπελο χωρίς πρόβλημα».

«Το δεύτερο κομβικό σημείο είναι η διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Εκεί συζητάμε τα μέτρα και την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Εμείς έχουμε ήδη παρουσιάσει την ατζέντα μας για κατάργηση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ από τις οποίες οι ανταγωνιστές κέρδισαν 600 εκατ. ευρώ σε βάρος της ΔΕΗ και έχουμε πει οτι στο πλαίσιο των διαρθωτικών μέτρων θα περάσουμε στο μοντέλο απελεύθερωσης της αγοράς ενέργειας. Θα αποσύρουμε τις λιγνιτικές μονάδες γιατί υπάρχει έκθεση που λέει ότι κόστισαν 683 εκατ. ευρώ. Φανταστείτε ότι τις κλείναμε και πληρώναμε τους εργαζόμενους θα κόστιζε λιγότερο».

Παράλληλα προανήγγειλε «έναν νόμο που θα φέρουμε για να βγάλουμε τον ζουρλομανδύα τον διοικητικό της ΔΕΗ γιατί για να αποφάσει προχωρά με τον αραμπά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ