Κυβέρνηση

Χαρδαλιάς: Προετοιμάζεται μια σειρά από έργα σε πολλές περιοχές της χώρας

Στην περιοχή που επλήγη από την πρόσφατη νεροποντή βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αυτοψία στους Ανθόκηπους Ευκαρπίας που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Για τη σημασία της πρόληψης, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα του, μίλησε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλίας βρέθηκε στους Ανθόκηπους Ευκαρπίας για να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής, μετά την κακοκαιρία που έπληξε τη συγκεκριμένη περιοχή.

Στόχος της Γενικής Γραμματείας, όπως είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  είναι να θωρακιστούν με μια σειρά από έργα πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Από το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή βρίσκονται συνεργεία του Δήμου Παύλου Μελά, καθώς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Να σημειωθεί πως πάνω από 40 σπίτια επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία ενώ η καταγραφή των ζημιών έχει ήδη ξεκινήσει.

Ο Δήμος «Παύλου Μελά» ζητά να, μάλιστα, να κηρυχθεί η πληγείσα περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Υπήρξε και υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία με την περιφέρεια για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους Ανθόκηπους Ευκαρπίας. Πρέπει να μιλάμε λίγο και να κάνουμε έργα. Δεν μπορούν να έχουν γίνει λάθη πολλών ετών και να λυθούν μέσα σε λίγες ημέρες. Προγραμματίζουμε μια σειρά από έργα για να θωρακίσουμε την περιοχή και πολλές άλλες σε όλη την Ελλάδα. Τα έργα αυτά θα πρέπει να γίνουν άμεσα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Πέμπτης η ισχυρή νεροποντή που ξέσπασε στη Θεσσαλονίκη είχε ως αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια, υπόγεια να πλημμυρίσουν κι οδηγοί να εγκλωβιστούν στα οχήματά τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ