Κόσμος

Φιλοϊρανοί Σύροι: Θέλουν να επιτεθούν στους Κούρδους της Συρίας-Βίντεο

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δηλώνουν πως οι δυνάμεις τους είναι έτοιμες να επιτεθούν και να καταλάβουν τις περιοχές από τις SDF.

Η ισχυρή συριακή κυβερνητική παραστρατιωτική πολιτοφυλακή «Ταξιαρχία Αλ Μπακίρ» διακήρυξε την ετοιμότητά της να επιτεθεί στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ ανατολικά του ποταμού Ευφράτη και να ανακαταλάβει τα εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι με τους Άραβες και Ασσύριους συμμάχους τους με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ένας από τους διοικητές της «Αλ Μπακίρ», ο Φαντί Αλ Αφαΐς, δηλώνει παρουσία Ρώσου στρατιώτη ότι οι δυνάμεις του είναι έτοιμες να επιτεθούν και να καταλάβουν τις περιοχές από τις SDF όπως αναφέρει το tribune.gr.

Η συριακή εφημερίδα Al-Watan έγραψε την Κυριακή ότι την ίδια πρόθεση εξέφρασε και ο ανώτατος διοικητής της «Αλ Μπακίρ», σεΐχης Ναουάφ Αλ Μπασίρ, ο οποίος θα μεταβεί από τη Δαμασκό στην περιοχή της Ντέιρ Αλ Ζουρ τις προσεχείς ημέρες.

Η «Αλ Μπακίρ» είναι μια παραστρατιωτική δύναμη που συνεργάζεται στενά με τον ιρανικό στρατό και τη λιβανέζικη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Επειδή ανήκουν στην ιρανική σφαίρα επιρροής έχουν έντονη αντιπάθεια προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Διεθνή Συνασπισμό και τους Κούρδους συμμάχους τους.

Εάν μια φιλοϊρανική συριακή πολιτοφυλακή επιτεθεί στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) προφανώς και δεν θα είναι μια απόφαση που πάρθηκε εν θερμώ.

Θα είναι μια κίνηση στην ευρύτερη σκακιέρα της Μέσης Ανατολής, οπωσδήποτε υποκινούμενη από το Ιράν, με στόχο τους συμμάχους των Αμερικανών στη Συρία.

Μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέο μεγάλο πόλεμο στη Συρία, που θα έφερνε αντιμέτωπες στο πεδίο της μάχης μεγάλες και περιφερειακές δυνάμεις, με Ρώσους και Ιρανούς να υποστηρίζουν την κυβέρνηση Άσαντ και τις ΗΠΑ με τον Διεθνή Συνασπισμό τους Κούρδους.

Σε μια τέτοια σύγκρουση ερώτημα αποτελεί η στάση της Τουρκίας, η οποία ενώ ανήκει τυπικά στη Δύση, συνεργάζεται με τη Ρωσία και το Ιράν και επιθυμεί να διεξάγει πόλεμο ενάντια στους Κούρδους συμμάχους των Αμερικανών.

Μια τέτοια νέα γενικευμένη ανάφλεξη πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα αφήσει απέξω και το Ισραήλ.

 

https://youtu.be/kjHAh75TZ3U

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ