Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Κατέθεσε με υπόμνημα ο Βενιζέλος – Δεν ψάχνω εκδίκηση

Με την κατάθεση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ συνεχίστηκε σήμερα (11.09.2019) η έρευνα για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρέμεινε για λιγότερο από μία ώρα στο γραφείο των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου και προσκόμισε υπόμνημα και νέα στοιχεία.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε υποβάλει εξαρχής, όταν έφθασε η υπόθεση στη Βουλή, μηνύσεις για την εμπλοκή του ονόματός του και είχε αντιδράσει έντονα καταγγέλλοντας επιχείρηση σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Κοιτάζουμε προς το μέλλον μόνο όταν προστατεύουμε τους θεσμούς. Προκειμένου να στηθεί ως δήθεν πολιτικό σκάνδαλο η υπόθεση Novartis κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών με πρώτο θύμα την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης. Αυτό όλο είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα που πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος και δικαστικά και κοινοβουλευτικά. Το ζήτημα όπως ξέρετε δε με αφορά προσωπικά ούτε είμαι από αυτούς που επιδιώκουν ρεβάνς ή εκδίκηση υπάρχει όμως το δημοκρατικό καθήκον που μας επιβάλλει να προστατεύσουμε το κράτος δικαίου και να διερευνήσουμε την αλήθεια» τόνισε σε δήλωση του μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του.

Σε ερώτηση εάν έκανε λόγο για πολιτικά πρόσωπα ο κ. Βενιζέλος τόνισε «ευθύνες πολιτικών προσώπων με την έννοια της προηγούμενης κυβέρνησης προφανώς και υπάρχουν και αυτό το ζήτημα έχει ήδη τεθεί από τον προηγούμενο χρόνο από την Άνοιξη του 2018 με τις μηνύσεις μας. Τώρα αναφέρθηκα και σε συμπληρωματικά στοιχεία γιατί υπάρχει αυτό που λέμε επίταση του δόλου».

Σε ερώτηση εάν έκανε λόγο για παρεμβάσεις ο κ. Βενιζέλος απάντησε «δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, δεν πρέπει να παραβιάσουμε τη μυστικότητα της προδικασίας αλλά είναι γνωστό ότι έχει διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή ότι υπάρχει ζήτημα ποινικών ευθυνών και όχι μόνο πολιτικών προσώπων για τη σκευωρία. Από εκεί και πέρα υπάρχει το ζήτημα των προστατεύομενων μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος που ξέρετε ποια είναι η κατάσταση και η εξέλιξη και βέβαια το ζήτημα είναι των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, το οποίο διερευνάται και το οποίο πρέπει να διερευνηθεί και αυτεπαγγέλτως».

Την ίδια στιγμή ο κ. Βενιζέλος σε ερώτηση εάν κατονόμασε πρόσωπα όπως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρά έκανε χθες με τον κ. Παπαγγελόπουλο, αρκέστηκε να πει «ευχαριστώ τίποτα άλλο, θα μας δοθεί η ευκαιρία να τα πούμε».

Μετά την κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου, έχει κληθεί να καταθέσει αύριο (12.09.2019) ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος είχε εποπτεύσει τις έρευνες για τη Novartis και έχει προβεί σε καταγγελίες για πολιτικές παρεμβάσεις και για λανθασμένους δικαστικούς χειρισμούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...