Κίνα

Υποχρεωτικά τα κομμουνιστικά τραγούδια στις εκκλησίες στην Κίνα

Για να γιορτάσει την 70η εθνική επέτειο της Κίνας, η κυβέρνηση διέταξε όλες τις εγγεγραμμένες εκκλησίες να αρχίσουν να περιλαμβάνουν στις τελετές λατρείας τον εθνικό ύμνο.

Με εντολή των αρχών, οι χριστιανικές κοινότητες θα πρέπει να λάβουν μέρος στον εορτασμό, ο οποίος θα διεξαχθεί την 1η Οκτωβρίου. Από τα τέλη Αυγούστου, σε πολλές εκκλησίες, οι λειτουργίες ξεκινούν τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο και με την τελετή έπαρσης της σημαίας,

Οι εκκλησίες διοργανώνουν επίσης συναυλίες, χορωδιακούς και χορευτικούς αγώνες προς τιμήν του εορτασμού. Σε όλες τις εκδηλώσεις παρευρίσκονται συνήθως τα μέλη του Ηνωμένου Μετώπου, τα οποία επιβλέπουν τις θρησκευτικές δραστηριότητες εξ ονόματος του κόμματος.

Ένας καθολικός χριστιανός από την επαρχία Hebei δήλωσε ότι ο εξαναγκασμός της εκκλησίας να συμμετέχει σε πατριωτικά γεγονότα αντιβαίνει στις θρησκευτικές πεποιθήσεις.

"Από τα τέλη Αυγούστου, τραγουδάμε τραγούδια στην εκκλησία μας που επαινούν το Κομμουνιστικό Κόμμα. Όλοι οι ενορίτες πρέπει να συμμετέχουν. Δεν θα μπορούσαμε να χάσουμε τις λειτουργίες, επειδή οι υπάλληλοι μας παρακολουθούσαν", είπε.

Ένας άλλος Χριστιανός από την επαρχία Fujian δήλωσε επίσης ότι η εκκλησία του άρχισε επίσης να τραγουδά κομμουνιστικά τραγούδια.

"Όλες οι επίσημες εκκλησίες είναι υποχρεωμένες να τραγουδούν τραγούδια που δοξάζουν τη χώρα", δήλωσε ο πιστός.

Η Κίνα καταλαμβάνει την 27η θέση στον παγκόσμιο κατάλογο παρακολούθησης για καταπίεση των Χριστιανών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ