Κόσμος

Τύμπανα πολέμου: Η Άγκυρα στέλνει εσπευσμένα φάλαγγες τεθωρακισμένων στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας

Ετοιμάζεται πιθανότατα να γίνει πράξη η δήλωση Ερντογάν περί «τελικών προετοιμασιών» των ΤΕΔ για την Συρία, καθώς είχαμε μετακίνηση δεκάδων τεθωρακισμένων οχημάτων με εκατοντάδες Τούρκους στρατιώτες, ενώ οι Αμερικανοί ενισχύουν συνεχώς τους Σύρους Κούρδους με όπλα.

https://twitter.com/Ozkok_A/status/1175770815268315137

Επίσης έγινε γνωστό ότι μετέβησαν και δεκάδες μέλη της αρχής διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD) στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, κάνοντας πολλούς ειδικούς να στοιχηματίζουν για την ημερομηνία έναρξης των τουρκικών πολεμικών επιχειρήσεων κατά των Σύρων Κούρδων.

Τα στρατιωτικά τεθωρακισμένα οχήματα στάλθηκαν στην περιοχή Akçakale της νοτιοανατολικής επαρχίας Urfa της Τουρκίας χθες αργά το βράδυ, εν μέσω πρωτοφανών μέτρων ασφαλείας.

Πρόκειται για μια στρατιωτική συνοδεία τεθωρακισμένων οχημάτων της 20ης Ταξιαρχίας αρμάτων μάχης, η οποία μετακινήθηκε  στο Akçakale και στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

Οι ειδικοί γνωρίζουν ότι μιας επίθεσης προηγούνται πρώτα η πολεμική αεροπορία και μετά τα άρματα μάχης τα οποία θα αποτελέσουν την κύρια αιχμή  της επίθεσης.

Οι Τούρκοι στο εσωτερικό της χώρας σύμφωνα με τουρκικό βίντεο σήμερα, εκπαιδεύουν τους Σύρους του FSA ακούγοντας Οθωμανικά εμβατήρια, διότι αυτό ακριβώς επιθυμούν και στην Συρία με το σχέδιο αναβίωσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

https://twitter.com/Ozkok_A/status/1175867985296334848

Σύμφωνα με άρθρο μας , το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει ειδική κατάρτιση στην χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων στους Σύριους Κούρδους του YPG στα ανατολικά του Ευφράτη μαζί με την παράδοση αυτών των drones και την δημιουργία κουρδικής βάσης, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σε τουρκικές εφημερίδες.

«Με νωπές ακόμα τις μνήμες των επιθέσεων από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα σε δύο μεγάλες εγκαταστάσεις στην Σαουδική Αραβία, οι ΗΠΑ προχωρούν σε ένα σοκαριστικό βήμα κατά της Τουρκίας. Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι θα παράσχει κατάρτιση σε τρομοκράτες του YPG στα ανατολικά του Ευφράτη στη Συρία», ανέφερε για το θέμα  Τούρκος δημοσιογράφος.

Οι ΗΠΑ διαθέτουν σήμερα περίπου 1.000 στρατεύματα στη Συρία, που εργάζονται κυρίως με τις δυνάμεις του SDF και του YPG, για την καταπολέμησή των τζιχαντιστών.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία θα εξουδετερώσει όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις από την περιοχή με τη δημιουργία μιας "τουρκικής¨ ασφαλούς ζώνης ζητώντας την απόσυρση των  Αμεερικανών .

Τα σχόλιά του ήρθαν, καθώς τα τουρκικά και τα αμερικανικά ελικόπτερα διεξήγαγαν την 6η κοινή αεροπορική περιπολία ως μέρος συμφωνίας για την προγραμματισμένη ασφαλή ζώνη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...