Αθλητισμός

Τσιτσιπάς: «Ξεχωριστό συναίσθημα να αγωνίζεσαι για την πατρίδα» - Γιατί "έκλεισε" τα social media -Βίντεο, Εικόνες


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, θα ηγηθεί της ομάδας που θα αγωνιστεί στο Davis Cup στο Τατόι, έδωσε συνέντευξη μιλώντας για την εμπειρία του, αλλά και για την απόφαση του να κλείσει τους λογαριασμούς του στα social media.

Ετοιμοι και αποφασισμένοι να πετύχουν τον στόχο της ανόδου στη Β' κατηγορία του Davis Cup δήλωσαν ο προπονητής της Εθνικής ομάδας τένις Απόστολος Τσιτσιπάς και ο αρχηγός της ομάδας Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για το Davis Cup στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του Tατόι τένις κλαμπ. O Στέφανος Τσιτσιπάς για πρώτη φορά στην καριέρα του θα αγωνιστεί μπροστά στο ελληνικό κοινό...

 

«Έτσι η Ελλάδα θα μπει στο χάρτη του τένις»

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ για πρώτη φορά μπροστά στο ελληνικό κοινό. Ανυπομονώ να ζήσω αυτή την εμπειρία. Μπορεί να έχω αγωνιστεί σε όλα τα μεγάλα διεθνή τουρνουά του παγκοσμίου τένις, αλλά το να αγωνίζεσαι μπροστά στο ελληνικό κοινό είναι ξεχωριστή εμπειρία. Είναι ξεχωριστό συναίσθημα να αγωνίζεσαι για την πατρίδα σου. Είναι πρώτη φορά που αγωνίζομαι εδώ, είναι κάτι καινούργιο, κάτι φρέσκο. Ελπίζω να υπάρξουν και άλλα τουρνουά, μεγαλύτερα, στην Ελλάδα, που θα αναπτύξουν αγωνιστικά τη χώρα μας, θα δημιουργήσουν κάτι φρέσκο, θα δουν τα παιδιά πράγματα. Έτσι η Ελλάδα θα μπει στο χάρτη του τένις» δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που, όπως ήταν φυσικό, συγκέντρωσε πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας.

«Το ελληνικό τένις στην ελίτ»

 

Ο Έλληνας σούπερ σταρ αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που γίνονται για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ του ελληνικού τένις αλλά και του υψηλού επιπέδου των επαγγελματικών τουρνουά: «Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται μεγάλες προσπάθειες από όλους. Χαίρομαι πολύ που βλέπω την άνοδο του ελληνικού τένις, αλλά πρέπει να κάνουμε ακόμα πολλά για να βάλουμε το ελληνικό τένις στην ελίτ. Οι διεθνείς διοργανώσεις όπως το Davis Cup βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση».

 
https://twitter.com/asimakok/status/1171380645383348226?ref_src=twsrc%5Etfw

Μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες...

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συμφώνησε και ενίσχυσε την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας αντισφαίρισης Σπύρου Ζαννιά πως η Ελλάδα, χάρις και στην παρουσία της Μαρίας Σάκκαρη, έχει μπει στο κάδρο των ομάδων που θα διεκδικήσουν ακόμα και ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

_d859809a.jpg
Ο Απόστολος και ο Στέφανος Τσιτσιπάς

«Ηταν χαοτική κατάσταση»

Στη συνέχεια, ο Τσιτσιπάς κλήθηκε να σχολιάσει την απόφασή του να κλείσει τους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media: «Ηταν μια χαοτική κατάσταση όλο αυτό που συνέβαινε εκεί μέσα. Δεν μπορούσα να χάνω ενέργεια και χρόνο. Ετσι αποφάσισα να κλείσω τους λογαριασμούς μου. Δεν ξέρω για πόσο διάστημα, αλλά για την ώρα νομίζω πως έκανα το σωστό».

 
https://twitter.com/asimakok/status/1171379443732025344?ref_src=twsrc%5Etfw

Αρχή με Λουξεμβούργο

Η Πολωνία, το Μονακό και το Λουξεμβούργο θα είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας στον Α' όμιλο του Davis Cup, η αυλαία του οποίου θα ανέβει την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στις 10.30 το πρωί στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του Tατόι τένις κλαμπ. Την Τετάρτη η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει το Λουξεμβούργο, την Πέμπτη την Πολωνία και την Παρασκευή το Μονακό.

Στον Β΄όμιλο θα αγωνιστούν η Εσθονία, η Λετονία, το Μαυροβούνιο και τα Σκόπια.

 
https://twitter.com/asimakok/status/1171371563578511360?ref_src=twsrc%5Etfw

«Θα κάνουμε την τακτική μας»

Πρώτος στόχος της Εθνικής ομάδας είναι το πλασάρισμα σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου ώστε να περάσει στους ημιτελικούς του Σαββάτου και από εκεί να πάρει το εισιτήρια από εκεί το Σάββατο θα γίνουν οι ημιτελικοί.

_d859839a.jpg

«Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε τον στόχο της ανόδου. Όλα τα παιδιά της ομάδας θα παίξουν τον ρόλο τους και χρειάζονται όλοι. Θα ακολουθήσουμε την τακτική μας απέναντι στις δυνατές ομάδες και κυρίως προς την Πολωνία. Δυνατή ομάδα έχει και το Μονακό. Δεν υποτιμούμε το Λουξεμβούργο. Η ομάδα μάς έκανε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και είμαστε έτοιμοι για να δείξουμε ένα καλό αποτέλεσμα παρουσία του ελληνικού κοινού», δήλωσε ο προπονητής της ομάδας Απόστολος Τσιτσιπάς. Εκτός από τους υιούς του Απόστολο και Πέτρο θα έχει στη διάθεση του και τους Δημήτρη Χατζηνικολάου, Πέτρο Καλοβελώνη, Μιχάλη Περβολαράκη.

«Το μικρό Ρολάντ Γκαρός και ο Γκάλης του τένις»

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αντισφαίρισης ευχαρίστησε τους χορηγούς και τον όμιλο αντισφαίρισης Τατοΐου για τη φιλοξενία της διοργάνωσης, χαρακτήρισε το Davis Cup ένα μικρό Ρολάντ Γκαρός, ενώ επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή τουρνουά ATP 250 και χαρακτήρισε τον Στέφανο Τσιτσιπά, το Νίκο Γκάλη του τένις:

«Το 2018 είχαμε δεσμευτεί για την διεξαγωγή του Davis Cup στην Ελλάδα και το κάναμε πράξη. Οι παρουσίες του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη μας έχει δώσει μεγάλη ώθηση και προσπαθούμε να το εκμεταλλευτούμε για την ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα. Για το 2020 έχουμε στόχο ένα τουρνουά ATP 250. Έχουμε πλάνα για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων. Εδώ στο κλαμπ Τατόι οι συνθήκες είναι εκπληκτικές. Είναι σαν ένα μικρό Ρολάντ Γκαρός» είπε ο Σπύρος Ζαννιάς.

Από το 1927 η Ελλάδα

Το Davis Cup διεξέγεται εφέτος για 108η χρονιά. Η Ελλάδα εμφανίστηκε στη διοργάνωση το 1927 όταν ο Κίμων Ζάχος και ο Αύγουστος Ζερλενδής έκαναν την πρώτη εμφάνιση. Συνολικά η Ελλάδα έχει 69 παρουσίες. Την υψηλότερη θέση την είχε το 2002 όταν αγωνίστηκε στον Β΄γύρο του Group I της Ευρωαφρικανικής ζώνης.

Το πρόγραμμα των αγώνων

Οι αγώνες στο TATOI Club θα ξεκινούν στις 11.00 το πρωί και θα υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη από το COSMOTE TV.

Το πρόγραμμα:

Τετάρτη (11/09):
Ελλάδα - Λουξεμβούργο
Πολωνία - Μονακό
Εσθονία - Βόρεια Μακεδονία
Λετονία - Μαυροβούνιο

Πέμπτη (12/09):
Ελλάδα - Πολωνία
Μονακό - Λουξεμβούργο
Εσθονία - Λετονία
Βόρεια Μακεδονία - Μαυροβούνιο

Παρασκευή (13/09):
Ελλάδα - Μονακό
Λουξεμβούργο - Πολωνία
Εσθονία - Μαυροβούνιο
Λετονία - Βόρεια Μακεδονία

 

Το Σάββατο (14/09) θα γίνουν οι αγώνες κατάταξης (πλέι οφ) και παραμονής στην 3η κατηγορία του Davis Cup.

_d859680a1.jpg

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ