Κόσμος

Τρόμος σε πτήση όταν ο πιλότος λιποθύμησε (βίντεο)

Μόνο συνηθισμένο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ένα περιστατικό που έγινε στην Αυστραλία και είχε ως πρωταγωνιστές δύο άνδρες, κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Ο λόγος για τον πιλότο ενός μικρού αεροπλάνου και τον εκπαιδευόμενό του.

Ο πρώτος, ονόματι Ρόμπερτ Μόλαρντ, λιποθύμησε, ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν στον αέρα, κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στο Περθ. Δίπλα του είχε τον Μαξ Σιλβέστερ, ο οποίος αναγκάστηκε να συγκεντρώσει την... εμπειρία του στους αιθέρες, που ήταν μόλις λίγα λεπτά, ώστε να αποφευχθεί η τραγωδία με το διθέσιο Cessna.

Ο 29χρονος εκπαιδευόμενος κατάφερε να καλέσει τον πύργο ελέγχου και από εκείνο το σημείο να ξεκινήσει η πλοκή της ιστορίας, που θυμίζει χολιγουντιανή ταινία. «Ξέρεις πώς να χειρίζεσαι ένα αεροπλάνο;», τον ρώτησαν. Και εκείνος απάντησε: «Είναι μόλις η πρώτη μου πτήση».

Στη συνέχεια ο άνθρωπος από τον πύργο ελέγχου άρχισε να δίνει στον Σιλβέστερ οδηγίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνει και ταυτοχρόνως τον παρότρυνε για να φέρει εις πέρας την αποστολή του. «Ο εκπαιδευτής μου, μου είπε ότι είμαι ο καλύτερος πιλότος που είχε», ακούστηκε από την ενδοεπικοινωνία, με την άλλη πλευρά να του απαντά: «Τα πας εξαιρετικά. Το ξέρω ότι είναι μια πολύ αγχωτική διαδικασία, αλλά κάνεις τρομερή δουλειά και θα καταφέρεις να το προσγειώσεις. ΟΚ;»

https://youtu.be/cE4aNKt177Q

Τελικά, προς ανακούφιση όλων, ο Σιλβέστερ όχι μόνο κατάφερε να χειριστεί σωστά το μικρό αεροπλάνο, αλλά το έκανε με μια αρκετά καλή προσγείωση. «Έκανα ό,τι είχα διδαχθεί», είπε στη συνέχεια. «Αυτό που μας κράτησε ζωντανούς, ήταν όσα είχα μελετήσει. Εάν δεν το είχα κάνει, δεν θα ήμασταν αυτήν τη στιγμή εδώ», δήλωσε στο αυστραλιανό ABC.

Πάντως, ο θαρραλέος άνδρας είχε ήδη πραγματοποιήσει δύο άλλες εκπαιδευτικές πτήσεις, με άλλο αεροπλάνο. Σίγουρα ήταν και αυτό κάτι το οποίο τον βοήθησε αρκετά...

https://youtu.be/LVsE69lB0nw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ