Αθλητισμός

«Τρελά» λεφτά έδωσε φέτος ο Ολυμπιακός για μεταγραφές

Ένα υπέρογκο, για τα ελληνικά, δεδομένα ποσό ξόδεψε ο Ολυμπιακός το φετινό καλοκαίρι για μεταγραφές. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο «Κόκκινος Πρωταθλητής» οι «ερυθρόλευκοι» δαπάνησαν περίπου 20 εκατ. ευρώ τα οποία αφορούν μόνο τα χρήματα που δόθηκαν στις ομάδες και όχι τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.

Αυτός που κόστισε περισσότερο ήταν ένας παίκτης που αγωνίζεται από πέρσι στον Ολυμπιακό. Ο λόγος για τον Ντάνιελ Ποντένσε με τον Ολυμπιακό να φτάνει σε συμφωνία με την Σπόρτινγκ για την καταβολή επτά εκατ. ευρώ για τον Πορτογάλο άσο ώστε να μην οδηγηθεί στα δικαστήρια η υπόθεση. Μάλιστα ο βραχύσωμος άσος έγινε η έβδομη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας μετά τους Ζάχοβιτς με 13,5 εκατ. ευρώ, Τζιοβάνι με 12 εκατ. ευρώ, Ντιόγκο με 9 εκατ. ευρώ, Ντέταρι με 8,7 εκατ. ευρώ, Μπελούτσι με 7,4 εκατ. και Ένγκελς με 7,1 εκατ.

Από κει και πέρα οι Πειραιώτες έδωσαν 4,5 εκατ. στη Βιγιαρεάλ για τον Σεμέδο, 3,5 εκατ. στη Ροζάριο για τον Λοβέα, 2,5 εκατ. στην Πόρτο για τον Σα, 1,5 εκατ. στην Παρτιζάν για τον Μάρκοβιτς, 600.000 στον Πανιώνιο για τον Ντουρμισάι και 400.000 στη Λασκ Λιντς για τον Μπρούνο.

Αν σε αυτά προστεθούν η ανανέωση με πολύ μεγαλύτερο συμβόλαιο του Κώστα Φορτούνη αλλά και άλλα υψηλά συμβόλαια αυτά των Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά, Σεμέδο και Μπενζιά καταλαβαίνει κανείς ότι ξεφεύγει πολύ το νούμερο όσον αφορά στο μπάτζετ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές