Κοινωνία

Τραγωδία με το νεκρό βρέφος από ροτβάιλερ: «Το μωρό αυτό το γέννησε με πολύ κόπο»

Συγκλονίζει όλη την Ελλάδα η τραγωδία που συντελέστηκε όταν ένα ροτβάιλερ, κατασπάραξε ένα βρέφος δύο μηνών.

Σοκ έχει προκαλέσει η ασύλληπτη τραγωδία με το νεκρό βρέφος από ροτβάιλερ. Η οικογένεια του μόλις δύο μηνών κοριτσιού δεν μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί. Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της τραγωδίας και οι αποκαλύψεις από τη γιαγιά της μητέρας. Τα αδέρφια του βρέφους δεν γνωρίζουν τίποτε για το τραγικό περιστατικό.

Συγκλονίζει την Ελλάδα η ασύλληπτη τραγωδία στα Γλυκά Νερά όπου ένα ροτβάιλερ επιτέθηκε σκότωσε κοριτσάκι δυο μηνών. Η οικογένεια του βρέφους ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει τις ακριβώς έχει συμβεί…

Η γιαγιά της μητέρας με δυσκολία κατάφερε να πει λίγες κουβέντες για το τραγικό συμβάν. «Δεν το πιστεύουμε. Μιλήσαμε λίγο πριν στο τηλέφωνο. Το μωρό κοιμόταν και το σκυλί ήταν έξω στο μπαλκόνι. Μιλούσαμε για το τι θα μαγειρέψει και μπήκε στο μπάνιο. Τι συνέβη δεν κατάλαβε κανείς. Το μωρό αυτό το γέννησε με πολύ κόπο και προσπάθεια και ακόμη ταλαιπωρείται με την υγεία της. Έχει προγραμματισμένο χειρουργείο τις επόμενες μέρες».

https://youtu.be/xnjiy0m-iGg

Οι γονείς αλλά και η γιαγιά του βρέφους προσήχθησαν, όμως μόνο η μητέρα συνελήφθη κατηγορούμενη για θάνατο από αμέλεια. Μάλιστα η γυναίκα αποχώρησε από το αστυνομικό τμήμα φορώντας ακόμη τις πιτζάμες της, ενώ με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη.

Συγκλονίζει η κατάθεση της μητέρας

Στην κατάθεση που έδωσε η τραγική μητέρα αναφέρει πως «ο σύζυγός μου ήταν στην εργασία του. Εγώ ήμουν στο μπάνιο και καθάριζα. Το μωρό το είχα αφήσει στο σαλόνι ενώ το ροτβάιλερ ήταν στο μπαλκόνι. Ξαφνικά ο σκύλος αγρίεψε τόσο πολύ που έσκισε τη σίτα της μπαλκονόπορτας και μπήκε στο σπίτι. Άρπαξε κατευθείαν το μωρό και άρχισε να το χτυπάει σε τοίχους και έπιπλα».

Η γυναίκα κατάφερε να βγάλει από τα δόντια του ροτβάιλερ το αγγελούδι της και ως νοσηλεύτρια προσπάθησε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες και χωρίς να χάσει χρόνο μπήκε στο αυτοκίνητο και πήγε το παιδί στο Παίδων Πεντέλης σε μια απέλπιδα προσπάθεια να το σώσει.

https://youtu.be/Hg0IsQeS99E

Δεν γνωρίζουν τίποτα τα αδέρφια του βρέφους!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open τα τρία αδέρφια του δυο μηνών βρέφους που κατασπάραξε το ροτβάιλερ δεν γνωρίζουν αυτό που έχει συμβεί στην αδερφή τους. Τα παιδιά θα μάθουν την τραγική αλήθεια από τους δικούς τους με την βοήθεια ψυχολόγων.

«Είδα τη μητέρα να τρέχει»

Ο Αχιλλέας Παπαδόπουλος είναι κάτοικος της περιοχής στα Γλυκά Νερά και γείτονας της οικογένειας. Όπως περιέγραψε, δεν άκουσε το παιδί να κλαίει αλλά το μόνο που είδε ήταν αίματα και την 35χρονη να τρέχει με το παιδί στα χέρια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σκυλί φαινόταν άγριο και συνήθως το είχαν στο μπαλκόνι του διαμερίσματος στον πρώτο όροφο, όπου μένει η οικογένεια.

«Με το που βγήκα έξω, βλέπω την κυρία να βγαίνει έξω τρέχοντας με το μωρό στα χέρια και να μπαίνει στο αυτοκίνητό της. Δεν πρόλαβα ούτε να τη ρωτήσω τι συμβαίνει. Είδα αίματα. Δεν άκουσα κιχ από το μωρό. Άκουσα μετά ότι ο σκύλος επιτέθηκε στο μωρό. Είδα μόνο αυτό. Την κυρία να τρέχει με το μωρό, προφανώς για να πάει στο νοσοκομείο. Φαίνεται άγριο σκυλί. Το είχε στο μπαλκόνι. Είναι ροτβάιλερ νομίζω. Πρόσφατα είχε γεννήσει η κυρία κι απ’ ό,τι ξέρω είχε δύσκολη εγκυμοσύνη», τόνισε.

Σε φιλοζωϊκή θα μεταφερθεί το σκυλί

Το σκυλί φαινόταν άγριο και ήταν συνεχώς στο μπαλκόνι του διαμερίσματος στον πρώτο όροφο του οικήματος όπου μένει η οικογένεια, σύμφωνα με όσα δήλωσε γείτονάς τους.

Το σκυλί παρέμεινε στο μπαλκόνι και μετά το περιστατικό, έως ότου να αποφασιστεί η τύχη του. Το μεσημέρι, η ασφάλεια μπήκε στο σπίτι και παρέδωσε το ροτβάιλερ σε ανθρώπους φιλοζωικής.

Το σκυλί, ο Βύρωνας όπως το λένε, μεταφέρθηκε σε φιλοζωική στο Κορωπί, όπου θα εξεταστεί από κτηνιάτρους.

Εκείνοι θα κρίνουν σε ποια κατάσταση είναι το ροτβάιλερ, θα ενημερώσουν τον εισαγγελέα και αφού περάσει και από ειδική επιτροπή θα ληφθεί η απόφαση για το αν θα θανατωθεί ή όχι.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα έγιναν νωρίς το πρωί της Πέμπτης (12.09.2019) όταν υπό αδιευκρίνιστες, ακόμα, συνθήκες, το ροτβάιλερ επιτέθηκε στο βρέφος και το τραυμάτισε θανάσιμα.

Στις 09:45 η μητέρα του παιδιού έφτασε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και είπε στους γιατρούς ότι το δυο μηνών κοριτσάκι της είχε δεχτεί επίθεση από το σκυλί.

Το δυο μηνών κοριτσάκι έφερε τραύματα από δαγκωματιές σε όλο του το σώμα, ακόμη και στο λαιμό. Την ώρα που η 35χρονη μητέρα έφτασε στο Παίδων, το παιδάκι της ήταν ήδη νεκρό.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές