Κόσμος

Το NATO απορρίπτει το αίτημα Πούτιν για απαγόρευση ανάπτυξης πυραύλων στην Ευρώπη

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, το ΝΑΤΟ έκανε μια ανακοίνωση-"βόμβα" που όμως εξαιτίας του ουκρανικού ζητήματος και των δράσεων κατά Τραμπ από το Κογκρεσο πέρασα σε δεύτερη μοίρα στην επικαιρότητα.

Οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ δήλωσαν ότι έχουν απορρίψει επισήμως ένα ρωσικό αίτημα να απαγορευτεί η τοποθέτηση πυραύλων που είχαν απαγορευτεί προηγουμένως στο πλαίσιο της Συνθήκης για τις Ενδιάμεσες Πυρηνικές Δυνάμεις (INF) στην Ευρώπη!!

"Το ΝΑΤΟ απέρριψε την πρόταση την Πέμπτη, επειδή λέει ότι η Ρωσία εξακολουθεί να διαθέτει πυραύλους - για το σύστημα SSC-8 - οι οποίοι απαγορεύτηκαν στο πλαίσιο του συμφώνου INF", ανέφερε η United Press International (UPI).

Το ρωσικό αίτημα υποβλήθηκε απευθείας από τον πρόεδρο Πούτιν, ο οποίος εξέφρασε φόβους για "μια νέα κούρσα εξοπλισμών" από Μόσχα και Ουάσινγκτον, ωστόσο, η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Oana Lungesu δήλωσε στους Financial Times:

"Αν και μέχρις ότου η Ρωσία καταστρέψει κατά τρόπο αξιόπιστο το σύστημα SSC-8, αυτό το μορατόριουμ για την ανάπτυξη δεν είναι πραγματική προσφορά."

Το SSC-8 είναι ένα πυραυλικό σύστημα το οποίο χαρακτηρίστηκε από τις ΗΠΑ ως «σύστημα πυραύλων ανησυχίας» στο οπλοστάσιο της Ρωσίας. Μια σειρά δοκιμών του συστήματος τα τελευταία χρόνια οδήγησαν τις ΗΠΑ να υποστηρίζουν πως αυτέςοι δοκιμές παραβίασαν την INF. Έτσι, το ΝΑΤΟ θεωρεί ότι η πρόταση του Πούτιν δεν είναι "μια αξιόπιστη προσφορά".

Η Oana Lungescu επιβεβαίωσε την παραλαβή επιστολής από τις ρωσικές αρχές, η οποία έθεσε την ιδέα του μορατόριουμ, αλλά δήλωσε ότι οι δυτικοί σύμμαχοι «είχαν ακούσει την πρόταση και πριν» και τη θεωρούσαν «όχι μια αξιόπιστη προσφορά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...