Κύπρος

Το «Etna» του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού στη λιμάνι της Λεμεσού

Το πλοίο «Etna», Συνοδός Στόλου του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, με κυβερνήτη τον πλοίαρχο Luca Pasquale Esposito, θα αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Λεμεσού την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου και θα παραμείνει έως και την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου.

Το εκπαιδευτικό ταξίδι 2019 για τους δευτεροετείς της Σχολής Ναυτικών Δοκιμών φθάνει στην Λεμεσό για την έβδομη και τελευταία στάση της θερινής διαδρομής στο εξωτερικό.

Ανακοίνωση της πρεσβείας της Ιταλίας αναφέρει ότι ο κυβερνήτης του πλοίου «Etna» θα παραχωρήσει διάσκεψη Τύπου την Τρίτη επί του πλοίου για να παρουσιάσει το πλοίο και το πρόγραμμα σπουδών του Εκπαιδευτικού ταξιδιού 2019.

Το πλοίο «Etna» ξεκίνησε το εκπαιδευτικό του ταξίδι (Campagna d’Istruzione) με τους δευτεροετείς της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στις 21 Ιουλίου από το λιμάνι του Τάρα και, αφού επισκέφθηκε την Ταγγέρη, τη Βαρκελώνη και την Τύνιδα, Πειραιά, Κωνσταντινούπολη και Χάιφα και καταπλέει στο λιμάνι της Λεμεσού ως τελευταία στάση στο εξωτερικό, σημαίνοντας το τέλος του εκπαιδευτικού του ταξιδιού το έτος 2019 για τους δευτεροετείς μαθητές της Ναυτικής Ακαδημίας, και θα επιστρέψει στην Ιταλία στο λιμάνι του Λιβόρνο στις 21 Σεπτεμβρίου.

Για τους συμμετέχοντες η εκπαίδευση σε ένα πλοίο υποστήριξης αποτελεί μια σημαντική εμπειρία, καθώς και μια ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες τους στην πλοήγηση και την επιστήμη των θαλασσών. Κατά τους δυο μήνες παραμονής τους επί του πλοίου, οι εκπαιδευόμενοι στοχεύουν στην επαγγελματική τους ανέλιξη μέσα από ένα εντατικό πρόγραμμα σπουδών που καλύπτει διαφορετικά πεδία, ώστε να αποκτήσουν την κατάλληλη επιμόρφωση και εξοικείωση με το χώρο εργασίας.

Το εκπαιδευτικό ταξίδι, επίσης, προσφέρει τη δυνατότητα στο ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό να παρουσιάσει, μέσω του πλοίου «Etna», την αρτιότητα και το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιταλίας στο εξωτερικό.

Αυτό το μέρος της εκπαίδευσης προετοιμάζει τους μέλλοντες αξιωματικούς στον διάλογο και στην έφεση διευρύνοντας του πνευματικούς τους ορίζοντες απέναντι σε διαφορετικούς πολιτισμούς, ήθη και έθιμα, με στόχο την ανάπτυξη της διεθνούς συνεργασίας.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου πραγματοποιούνται και εκδηλώσεις πολιτισμικού και προωθητικού ενδιαφέροντος στις χώρες που το φιλοξενούν, με τη συμμετοχή και των Διπλωματικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, διασφαλίζοντας την βέλτιστη προώθηση της ιταλικής αριστείας.

Με αυτόν τον τρόπο η τεχνογνωσία της Ιταλίας στον τομέα αξιοποιείται χάρη και στην Ναυτική Διπλωματία, ευνοώντας την εξασφάλιση συνεργασιών σε υψηλό επίπεδο διεθνώς, προκειμένου οι νέες προκλήσεις που παρουσιάζονται λόγω της σημερινής γεωπολιτικής κατάστασης, να αντιμετωπιστούν μέσα από σειρά συνεργειών από κοινού και με άλλες χώρες.

Κατά την διάρκεια της παραμονή του στο λιμάνι της Λεμεσού, το πλοίο «Etna» θα προσφέρεται για επισκέψεις εκ μέρους του κοινού την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, από τις 14:00 έως τις 18:00.

Οι επισκέπτες πρέπει να ενημερώσουν για την ημερομηνία επίσκεψης μέχρι την Τετάρτη και ώρα 18:00, επικοινωνώντας μέσω email στα αγγλικά με το Γραφείο του Στρατιωτικού Ακολούθου της πρεσβείας της Ιταλίας στην Λευκωσία [email protected] (αποστέλλοντας, τα στοιχεία ταυτότητάς τους, τον αριθμό δελτίου ταυτότητος), ώστε να τους επιτραπεί η πρόσβαση στο Terminal του λιμανιού της Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ