Οπλικά συστήματα

Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ εκτόξευσε τον πρώτο υπερηχητικό πύραυλο «Coyote» (βίντεο)

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ διεξήγαγε την πρώτη εκτόξευση του GQM-163A Coyote Supersonic Sea Skimming Target από την βάση Wallops της NASA στη Βιρτζίνια, ως μέρος μιας άσκησης πυραύλων στόλου, γνωστής ως MSLEX.

Οι πύραυλοι Coyotes αρχικά δημιουργήθηκαν για να λειτουργήσουν όπως οι σοβιετικοί πύραυλοι MA-31 για εκπαιδευτική χρήση με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, ως στόχοι για τα πυραυλικά συστήματα.

Το τμήμα καινοτόμων συστημάτων της αμερικανικής εταιρείας Northrop Grumman έχει καταλήξει σε συμφωνία με την αμερικανική ναυτική διοίκηση (NAVAIR) για να μελετήσει την ενσωμάτωση ενός αναπτυσσόμενου συστήματος στον υπερηχητικό πύραυλο GQM-163A Coyote, το οποίο θα του επιτρέψει να προσομοιάζει περισσότερο στο ρωσικό βλήμα τύπου cruise, Kalibr, ανέφερε το Jane’s 360.

https://twitter.com/NAVAIRNews/status/1176504964920819712

Η προτεινόμενη τροποποίηση θα επιτρέψει στον πύραυλο να μιμηθεί καλύτερα πυραυλικές απειλές, όπως το βλήμα Novator 3M54 Klub Kalibr (SS-N-27A «Sizzler»), στο σημείο όπου ο πύραυλος διαχωρίζεται από το τελικό στάδιο εκτόξευσης.

Ο υπερηχητικός πύραυλος GQM-163A Coyote των ΗΠΑ είναι εφοδιασμένος με τον κινητήρα στέρεου καυσίμου Hercules MK 70.

Ο πύραυλος δημιουργήθηκε με βάση το ρωσικό βλήμα MA-31, μια μετατροπή του πυραύλου «στόχου» μέσου βεληνεκούς Kh-31, που αναπτύχθηκε από τη Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές