Αθλητισμός

Το πανόραμα της τρίτης ημέρας του Μουντομπάσκετ (βίντεο)

Σήμερα έξι ομάδες σφράγισαν την πρόκριση τους στη Β’ φάση της διοργάνωσης αλλά και παράλληλα τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Οι πρώτες έξι ομάδες που προκρίθηκαν στη 2η φάση της διοργάνωσης έγιναν σήμερα γνωστές.

Πρόκειται για τις Αργεντινή, Ιταλία, Πολωνία, Ρωσία, Σερβία και Ισπανία, που ταυτόχρονα εξασφάλισαν και τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Τη νίκη της ημέρας πέτυχε αναμφισβήτητα η Πολωνία που στο Πεκίνο νίκησε την οικοδέσποινα Κίνα με 79-76 στην παράταση χάρη στους ηρωισμούς του Ματέους Πονίτκα, χαρίζοντας στην ομάδα του την πρωτιά στον Α’ όμιλο, ενώ υπάρχει ακόμα άλλη μια αγωνιστική.

https://youtu.be/EwNGU-qjH4Q

Η ήττα της Κίνας σημαίνει ότι θα παλέψει με τη Βενεζουέλα για τη 2η θέση, καθώς οι Λατινοαμερικανοί πήραν το πρώτο τους ροζ φύλλο επικρατώντας της Ακτής Ελεφαντοστού με 87-71.

Στο μεταξύ, στη Γουχάν οι θεατές απόλαυσαν τον Λουίς Σκόλα να γίνεται ο 2ος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης ξεπερνώντας τον Αυστραλό Άντριου Γκέιζ, με τις Αργεντινή και Ρωσία να εξασφαλίζουν την πρόκριση από τον Β’ όμιλο.

https://youtu.be/W3sgruptEek

Οι «γκαούτσος» επικράτησαν της Νιγηρίας με 94-81 με τον Σκόλα να έχει 23 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ οι Ρώσοι νίκησαν την Κορέα με 87-73, σφραγίζοντας και αυτοί την πρόκριση.

Στην Γκουανγκζού και στον Γ’ όμιλο, οι Ισπανοί δυσκολεύτηκαν με το μαχητικό Πουέρτο Ρίκο, παίρνοντας τη δεύτερη νίκη τους με 73-63, με τον Μαρκ Γκασόλ να έχει 19 πόντους και 7 ριμπάουντ και άξιο συμπαραστάτη τον Ρίκι Ρούμπιο με 17 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Πάντως, παρά την ήττα οι Πορτορικανοί με νίκη επί της Τυνησίας παίρνουν αυτοί το δεύτερο «εισιτήριο» για τη 2η φάση.

Ιταλία κι Σερβία έκαναν… περιπάτους, καθώς η «σκουάντρα ατζούρα» στη Φουσάν για τον Δ’ όμιλο συνέτριψε την Αγκόλα με 92-61, ενώ οι Σέρβοι συνέτριψαν τις Φιλιππίνες με 126-67.

Οι ομάδες που θα προκριθούν από τον Α’ (Πολωνία και Κίνα ή Βενεζουέλα) και Β΄ όμιλο (Αργεντινή, Ρωσία) θα ταξιδέψουν στη Φουσάν για να δημιουργήσουν τον όμιλο Ι, ενώ όσοι περάσουν από Γ’ (Ισπανία και Πουέρτο Ρίκο ή Τυνησία) και Δ’ όμιλο (Ιταλία, Σερβία) θα πάνε στη Γουχάν και θα σχηματίσουν τον όμιλο J. Τα δύο νέα γκρουπ θα διασταυρωθούν στα προημιτελικά

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...