Ρωσία

Το μεγαλύτερο άγαλμα του Βούδα στην Ευρώπη ανεγέρθηκε στην Ορθόδοξη Ρωσία - Μεγάλη αύξηση και του μουσουλμανικού πληθυσμού

Ορθόδοξοι ναι... Αλλά διαρκώς αυξανόμενος είναι στην Ρωσία τόσο ο Βουδισμός όσο και ο μουσουλμανισμός!

Στο έδαφος της πόλης Λαγκάνι στην Καλμουχία αποκαλύφθηκε το μεγαλύτερο άγαλμα του Βούδα στην Ευρώπη. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από δύο χιλιάδες άνθρωποι. H Δημοκρατία της Καλμίκια ή της Καλμουχίας είναι ομοσπονδιακό κομμάτι της Ρωσίας, υπαγόμενο στο Νότιο Διαμέρισμα. Οφείλει το νομικό καθεστώς της στους Καλμίκους, ένα φύλο μογγολικής καταγωγής που είναι ο μοναδικός βουδιστικός λαός της Ευρώπης.

Όπως σημειώθηκε, το άγαλμα εγκαταστάθηκε στο έδαφος του συγκροτήματος Lagan Dargyeling Hurul. Το ύψος του είναι 13,5 μέτρα και το βάρος του είναι περίπου 30 τόνοι.

Μουσουλμάνοι

Την ίδια στιγμή ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Ρωσίας αναπτύσσεται ραγδαία και σε μεγάλο βαθμό οφείλεται σε μετανάστες. Τώρα στη χώρα υπάρχουν περισσότεροι που διακηρύσσουν το Ισλάμ.

Για να καλυφθεί η επείγουσα ανάγκη για χώρους προσευχής, περίπου 50-60 τζαμιά να ανεγερθούν σε όλη τη χώρα, αλλά η διαδικασία κατασκευής συχνά στηρίζεται στην αντίσταση των τοπικών αρχών. Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του Προεδρείου της Πνευματικής Διοίκησης Μουσουλμάνων της Ρωσίας, επικεφαλής του Συμβουλίου των Μουφτήδων της Ρωσίας Ραβίλ Γκαϊντουτίν.

“Το 1997, ο δήμαρχος της Μόσχας δήλωσε ότι 800 χιλιάδες μουσουλμάνοι ζουν στην πρωτεύουσα. Σήμερα ακούω από την ηγεσία της πρωτεύουσας ότι 3-4 εκατομμύρια κάτοικοι της πόλης - τόσο μόνιμοι όσο και προσωρινοί - πιστεύουν στο Ισλάμ” ανέφερε ενώ παρουσίασε στοιχεία και για άλλες πόλεις:

“Στην Αγία Πετρούπολη, πριν από 10-15 χρόνια υπήρχαν περίπου 250-300 χιλιάδες Μουσουλμάνοι, και σήμερα ο αριθμός τους προσεγγίζει το ένα εκατομμύριο. Δεν υπήρχε ούτε μία κοινότητα στην περιοχή του Καλίνινγκραντ, στην Καρελία, και σε άλλες περιοχές. Σήμερα βλέπουμε την ταχεία ανάπτυξη της Μουσουλμανικής κοινότητας εκεί. Υπάρχει μια συνεχής ανάπτυξη των κοινοτήτων στο Primorsky, στο Khabarovsk, στο Altai Territory, στο Sakhalin” .

Όσον αφορά τους λόγους που συμβαίνει αυτό εξήγησε: “η κυβέρνησή μας δηλώνει ότι η χώρα χρειάζεται εργασία και προσκαλεί μετανάστες από την Κεντρική Ασία. Η άγαμη νεολαία φτάνει, θέλει να μείνει εδώ: να δουλέψει, να δημιουργήσει οικογένειες. Τα παιδιά των πρώην εργατικών μεταναστών εισέρχονται σε ρωσικά σχολεία, αποκτούν ανώτερη εκπαίδευση και επιδεικνύουν λαμπρές επιτυχίες. Είναι ήδη Ρώσοι πολίτες και ο αριθμός τους αυξάνεται κάθε χρόνο.

Οι σπουδαστές από αραβικές μουσουλμανικές χώρες μελετούν στα πανεπιστήμια μας, παντρεύονται και μένουν”

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ