Υγεία

Τι είναι η νόσος της κνίδωσης που πλήττει 1 στους 4

Αυξητικές τάσεις όσον αφορά τη συχνότητά εμφάνισής της παρουσιάζει η κνίδωση, η οποία αποτελεί μια δερματική νόσο.

“Η κνίδωση φαίνεται να έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και υπολογίζεται ότι ένα στα τέσσερα άτομα στο γενικό πληθυσμό μπορεί να εμφανίσει οξεία ή χρόνια κνίδωση τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του” επισημαίνει με αφορμή την "1η Οκτωβρίου-Παγκόσμια Ημέρα Κνίδωσης" η αναπληρώτρια καθηγήτρια Δερματολογίας - Αφροδισιολογίας στο ΑΠΘ και διευθύντρια της Β´ Πανεπιστημιακής Κλινικής Δερματικών και Αφροδισίων Νοσημάτων στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου", Ελισάβετ Λαζαρίδου.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κνίδωσης, η Β´ Πανεπιστημιακή Κλινική Δερματικών και Αφροδισίων Νοσημάτων διοργανώνει στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για την κνίδωση. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί, στην αίθουσα σεμιναρίων του Νοσοκομείου, οι πολίτες θα πληροφορηθούν για τα αίτια, τα συμπτώματα και την σύγχρονη, εξατομικευμένη αντιμετώπιση της κνίδωσης από την διευθύντρια της Κλινικής. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήσεις και να συζητήσουν τις απορίες τους με την κ. Λαζαρίδου και το εξειδικευμένο προσωπικό της Κλινικής. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην θεραπευτική αντιμετώπιση της κνίδωσης, δεδομένου ότι πλέον αυτή εξατομικεύεται, με στόχο την πλήρη εξάλειψη των συμπτωμάτων της νόσου με ασφάλεια.

Στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα Ειδικό Εξωτερικό Ιατρείο Κνίδωσης και κλείνοντας ραντεβού μπορεί κανείς να συζητήσει με τους ειδικούς τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ