Διατροφή

Τελικά, πότε πρέπει να τρως για να αδυνατίσεις;

Τον όρο «διαλειμματική δίαιτα ή νηστεία» τον έχεις ακούσει αρκετές φορές. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια παράξενη ορολογία και κάπου εδώ αναρωτιέσαι για το τι είναι ακριβώς κι αν εσύ μπορείς να την ακολουθήσεις.

Στην ουσία η διαλειμματική δίαιτα είναι η αποχή ή περιορισμένη κατανάλωση τροφής ή ποτών για ορισμένες ώρες ή και ημέρες. Έχει να κάνει με το κάθε πότε τρώμε και όχι τι τρώμε.

Η Αμερικανίδα σταρ Kourtney Kardashian είναι αφοσιωμένη σε αυτό το είδος διατροφής και δεν τρώει για 14-16 ώρες μετά το τελευταίο γεύμα της στις 6 το απόγευμα. Ακόμα και ο πρίγκιπας Κάρολος λέγεται ότι ακολουθεί αυτή τη διατροφή εδώ και 30 χρόνια. Ειδικότερα, τρώει ένα ελαφρύ πρωινό και τρώει ξανά το βράδυ.

Πώς χάνεις, όμως, κιλά με τη διαλειμματική νηστεία; «Αφήνεις τα επίπεδα ινσουλίνης του οργανισμού σου να πέσουν πολύ χαμηλά, πράγμα που συμβαίνει όταν δεν τρως για αρκετές ώρες», εξηγεί η διατροφολόγος Azmina Govindji. «Θεωρητικά, αυτό προκαλεί το σώμα σου να κάψει όλα τα αποθέματα λίπους».

Τα οφέλη αυτής της δίαιτας

-Οι πιστοί αυτής της δίαιτας ισχυρίζονται ότι συγκρατεί τον οργανισμό και τον αποτρέπει από το «να πέσει με τα μούτρα» στο φαγητό.

-Μειώνει το στρες και τις λοιμώξεις στο σώμα, ενώ βοηθά στην αποφυγή περιστατικών, όπως η καρδιακή προσβολή.

-Επειδή μειώνει τα επίπεδα ινσουλίνης, πολλοί λένε ότι μειώνει και τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη.

Υπάρχουν όμως και κάποιες εξαιρέσεις. Η διαλειμματική νηστεία δεν πρέπει να ακολουθείται από ανθρώπους που έχουν ήδη προβλήματα υγείας, όπως σακχαρώδη διαβήτη, είναι αρκετά αδύνατοι, από εγκυμονούσες και θηλάζουσες μητέρες ή αν αντιμετωπίζεις διατροφικές διαταραχές.

Οι βασικοί τύποι διαλειμματικής δίαιτας

  • Η δίαιτα 5:2
  • Τρως κανονικά 5 μέρες την εβδομάδα, ενώ 2 μέρες την εβδομάδα τρως 500 θερμίδες μόνο.
  • Δίαιτα εναλλασσόμενων ημερών
  • Μία μέρα τρως κανονικά και την επόμενη καταναλώνεις 500-600 θερμίδες. Αυτό το κάνεις μέρα παρά μέρα.
    Ένα γεύμα την ημέρα
  • Είναι η πιο extreme εκδοχή αυτής της δίαιτας. Στην ουσία μπορείς να φας ό,τι θες μόνο μία φορά μέσα στη μέρα, ενώ δεν επιτρέπεται όταν ολοκληρώσεις το γεύμα να πιείς καφέ και νερό.
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...