Κόσμος

Τα θανατηφόρα φύκια που ξεβράστηκαν σε ακτές και τρομοκρατούν τη Γαλλία (Βίντεο)


Συναγερμός έχει σημάνει στις βόρειες ακτές της Γαλλίας, όπου ένα παχύ πράσινο στρώμα από φύκια απειλεί τα πάντα. 

Η κατάσταση είναι τόσο επικίνδυνη, η επαφή με το φύκι αυτό είναι εν δυνάμει θανατηφόρα και έτσι οι γαλλικές αρχές πήραν την απόφαση αν κλείσουν έξι παραλίες στη Βρετάνη. Πρόκειται για παραλίες στις οποίες ξεβράζεται σε μεγάλες ποσότητες, τελευταία, το πράσινο επικίνδυνο φύκι.

Σύμφωνα με τον Guardian, περιβαλλοντολόγοι υποστηρίζουν ότι οι ασυνήθιστα μεγάλες ποσότητες πράσινων φυκιών, συνδέονται με τα νιτρικά άλατα στα λιπάσματα και τα απόβλητα από τα γουρούνια, τα πουλερικά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα της περιοχής που εισέρχονται στη θάλασσα.

Πώς τα φύκια καθίστανται δηλητηριώδη

Τα φύκια αυτά καθίστανται δυνητικά θανατηφόρα, όταν, καθώς αποσυντίθενται, θύλακες δηλητηριωδών αερίων παγιδεύονται κάτω από το φλοιό της. Το αέριο «θα μπορούσε να σκοτώσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα», σύμφωνα με τον πρώην περιβαλλοντολόγο Andre Ollivro.Η συγκεκριμένη τοξική ουσία μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια συνείδησης και καρδιακή ανακοπή και ξεβράζεται στις ακτές εδώ και δεκαετίες, αλλά οι περιβαλλοντολόγοι υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί αυτό το καλοκαίρι λόγω του καλού καιρού.

Να σημειωθεί ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι και δεκάδες ζώα έχουν πεθάνει από την εισπνοή των τοξικών αναθυμιάσεων.

https://www.youtube.com/embed/ogYjlqSI9GU?feature=oembed

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...