Κόσμος

Σ. Αραβία: Το Υπ. Παιδείας εκθέτει την Οθωμανική Αυτοκρατορία

Το Υπουργείο Παιδείας της Σαουδικής Αραβίας έχει προβεί σε μετατροπές σε ορισμένα σημεία των κοινωνικών σπουδών και θεμάτων ιθαγένειας που αφορούν την ιστορική πτυχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Σε πρόσφατο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Saudi Gazette αναφέρεται ότι η διδακτέα ύλη περιείχε πληροφορίες που ήταν βασισμένες σε ιστορικές πτυχές που ίσως να μην παρουσίαζαν την αλήθεια, αφού μετριάζονταν οι αρνητικές πτυχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, παρά το ό,τι έχει κάνει τους τελευταίους αιώνες στον αραβικό και ισλαμικό κόσμο, και σχεδόν προς τις χώρες της Αραβικής Χερσονήσου, καθώς και τις παραβάσεις κατά των Δύο Ιερών Τεμενών.

Η νέα διδακτέα ύλη κοινωνικής εκπαίδευσης, που προορίζεται για τη Β’ γυμνασίου, τονίζει τις πραγματικές πτυχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στη βάση αξιόπιστων ιστορικών πηγών.

Κάποια από τα εγκλήματα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην Αραβική Χερσόνησο περιλήφθηκαν στη διδακτέα ύλη, όπως βασανιστήρια, δολοφονίες, και πολιτική και οικονομική εκμετάλλευση.

Επίσης, ένα κεφάλαιο κοινωνικής εκπαίδευσης για την Ε’ δημοτικού, που αφορά την Οθωμανική Αυτοκρατορία, έχει αφαιρεθεί.

Ένας αριθμός ιστορικών έχουν μιλήσει εκτενώς για τα εγκλήματα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε αραβικές χώρες και το ρόλο της στην αποίκηση μερικών από αυτών, με λεηλασίες αγαθών και την εξάπλωση άγνοιας και υπανάπτυξης σε αυτές τις περιοχές.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ