Πολιτική

Συνεχίζεται η κατρακύλα για τον Τσίπρα: Κυριαρχία Μητσοτάκη και πτώση ΣΥΡΙΖΑ - Στις 16 μονάδες η διαφορά!

Θετικά αξιολογούν οι πολίτες τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη σύμφωνα με έρευνα της MARC για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Σύμφωνα με την έρευνα υπάρχει μεγάλη κυβερνητική απήχηση με το 49% των ερωτηθέντων να θεωρεί ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το 71% έχει θετική γνώμη για την κυβέρνηση, το 49% λέει ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, το 80% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, ενώ το 42% λέει ότι η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες τους.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια έρευνα στο ερώτημα «ποια φράση αποδίδει καλύτερα τη στάση σας απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη» το 43,4% απαντά «Υποστήριξη» και το 34,2% «Ανοχή» έναντι 11,8% που δηλώνει «Απογοήτευση» και 7,3% που δηλώνει «Θυμό».

Σε σχέση με τα όσα προεκλογικά εξήγγειλε ο πρωθυπουργός ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη των πολιτών στο ερώτημα αν πιστεύουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τα υλοποιήσει.

Πιο συγκεκριμένα στο ερώτημα «Πιστεύετε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του θα υλοποιήσει τις βασικές προεκλογικές υποσχέσεις το 14% λέει «ναι, όλες» το 29,8% «ναι, τις περισσότερες» και το 35,6% «κάποιες, αρκετές». Δηλαδή, ένα ποσοστό 79,4% εκτιμά ότι θα υπάρξει συνέπεια από πλευράς πρωθυπουργού έναντι ενός 18,4% που απαντά «όχι, δεν θα τις υλοποιήσει».

Σε ένα ακόμα ποιοτικό χαρακτηριστικό της έρευνας, τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, οι συμμετέχοντες στην έρευνα έχουν θετική ή μάλλον θετική άποψη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ποσοστό 64,6% έναντι 33% που έχει αρνητική ή μάλλον αρνητική άποψη.

Σε ό,τι αφορά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, το 37,3% των ερωτηθέντων εκφράζει θετική ή μάλλον θετική άποψη ενώ το 61,9% αρνητική ή μάλλον αρνητική.

Στο ερώτημα μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός το 55,1% απαντά ο πρώτος και το 30,5 ο δεύτερος.

Στο ερώτημα «πως κρίνετε τα πρώτα δείγματα γραφής της αντιπολιτευτικής του ΣΥΡΙΖΑ» το 61,7% απαντά «Αρνητικά και μάλλον αρνητικά» και το 26,9% απαντά «Θετικά και μάλλον θετικά».

Να σημειωθεί, τέλος, πως στην πρόθεση ψήφου της έρευνας, η ΝΔ συγκεντρώνει 41,8% και ακολουθούν: ΣΥΡΙΖΑ 25,9%, ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 6,7%, ΚΚΕ 5,3%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3%, ΜέΡΑ 25, 3,0%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ