ΗΠΑ

Συναγερμός στις ΗΠΑ λόγω του τυφώνα Ντόριαν– Εκκενώνονται στρατιωτικές βάσεις

Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ λόγω του τυφώνα Dorian, με τις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις να έχουν προχωρήσει ήδη στα πρώτα μέτρα αντιμετώπισης, προστασίας και εκκένωσης των μέσων και του προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 4.400 στρατιώτες και αεροπόροι της Εθνικής Φρουράς βρίσκονται σε ετοιμότητα, εξοπλισμένοι για οποιαδήποτε αποστολή τους ανατεθεί, όπως ανθρωπιστική βοήθεια ή έρευνα και διάσωση.

Στην διάθεσή τους βρίσκεται ένας μεγάλος αριθμός οχημάτων, σκαφών και γεννητριών, ενώ έχουν πρόσβαση σε ελικόπτερα τύπου CH-47 Chinooks, LUH-72 Lakotas, UH-60 Blackhawks και HH-60.

Από την μεριά του, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ (U.S Navy) έχει αναπτύξει ελικόπτερα τύπου MH-60R στην Αεροπορική Βάση Maxwell, λόγω του Τυφώνα Dorian, η οποία ήδη λειτουργεί από τις 29 Αυγούστου ως βάση για την υποστήριξη και παροχή βοήθειας σε περίπτωση ατυχημάτων.


Στην βάση αεροπορική βάση Maxwell, στην οποία έχουν μεταφερθεί αεροπορικές δυνάμεις και από άλλες επισφαλείς βάσεις, ενώ στο παρελθόν έχουν βοηθήσει στο παρελθόν στους τυφώνες «Irma» και «Florence και «Michael» που σημειώθηκαν το 2017 και το 2018 αντίστοιχα.

Επίσης, ο Διοικητής του 4ου Στόλου των ΗΠΑ, που εντάσσεται στην SOUTHCOM, έδωσε εντολή εκκένωσης των ναυτικών δυνάμεων που είναι ελλιμενισμένα στο Ναύσταθμο Mayport, με έξι πολεμικά πλοία να έχουν αποχωρήσει ήδη προς ενδεδειγμένα σημεία στον Ατλαντικό για να αποφύγουν τον τυφώνα Dorian.


Σε ό,τι αφορά την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ( USAF ), ήδη έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα εκκένωσης, όπως για παράδειγμα την Αεροπορική Βάση MacDill στην Τάμπα της Φλόριντα, όπου αποχώρησαν αεροσκάφη KC-130.

Επίσης, αεροσκάφη A-10 Thunderbolt II και HC-130J Combat King II έχουν μεταφερθεί στην αεροπορική βάση Little Rock από την αεροπορική βάση Moody της Τζόρτζια, για την παροχή βοήθειας και υποστήριξης ενόψει του τυφώνα Dorian.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...