Κοινωνία

Συμμορίες Ρομά “σαρώνουν” με γρήγορα αυτοκίνητα τα Βόρεια Προάστια

Ερωτηματικά για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ αλλά και της Δικαιοσύνης

Προβληματισμός στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας και έντονη ενόχληση μέχρι και στους επιτελείς του γραφείου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έχει προκαλέσει η ανεξέλεγκτη, όπως εξελίσσεται, δράση συμμοριών Ρομά που “σαρώνουν” μονοκατοικίες στα βόρεια προάστια και ιδιαίτερα σε γειτονιές που είναι κοντά στις εισόδους και τις εξόδους της Αττικής Οδού.

Συγκεκριμένα το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί δεκάδες διαρρήξεις σε σπίτια και η σήμανση δεν προλαβαίνει να παίρνει αποτυπώματα. Πλην όμως μάταια. Η Ελληνική Αστυνομία καταγράφει τα περιστατικά συλλέγει στοιχεία από τις κάμερες κατοικιών και εταιρειών αλλά σκοντάφτει σε μία λεπτομέρεια που έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό. Οι συμμορίες αυτές κινούνται με πολυτελή πανάκριβα αγωνιστικά αυτοκίνητα εως και 600 ίππων!

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ακόμα και μετά την κλήση των θυμάτων των διαρρήξεων ή των ληστειών μέχρι να καταφτάσουν τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ, οι δράστες να έχουν μπει στην Αττική οδό αναπτύσσοντας ταχύτητες που ξεπερνούν τα 250 χιλιόμετρα και να εξαφανίζονται προς τα Δυτικά Προάστια (Αχαρνές, Λιόσια, Ασπρόπυργος κλπ) σε χρόνο dt.

Οι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί σηκώνουν τα χέρια ψηλά γιατί δυσκολεύονται να καταδιώξουν σε αυτές τις περιπτώσεις τους δράστες και η σύλληψή τους απαιτεί, προφανώς, ιδιαίτερο σχέδιο. Η περιοδικότητα όμως των γεγονότων και τα πενιχρά αποτελέσματα προκαλούν ερωτηματικά.

Δεν μπορεί η ελληνική αστυνομία να ενεργήσει με σχετικά μπλόκα στις επίμαχες εισόδους και εξόδους της Αττικής Οδού;
Σε ποιο βαθμό συνεργάζεται η ελληνική αστυνομία με την Αττική Οδό όπου έχει εκτεταμένο δίκτυο καμερών;

Μήπως τελικά το πρόβλημα της εγκληματικότητας δεν είναι μόνο στα Εξάρχεια όπου σπαταλώνται οι αστυνομικές δυνάμεις αλλά στο πραγματικό πεδίο δράσης των κακοποιών;

Ξεφεύγουν και μέσω Δικαιοσύνης

Μεγάλο ρόλο στην υπόθεση παίζει και η γραφειοκρατία στην Ελληνική δικαιοσύνη καθώς πληθαίνουν οι φωνές στις τάξεις των αστυνομικών ότι πολλοί από τους Ρομά ή άλλους κακοποιούς που συλλαμβάνονται αφήνονται ελεύθεροι με συνοπτικές διαδικασίες και εγγυήσεις δέκα έως είκοσι χιλιάδων ευρώ αναντίστοιχες του μεγάλου «τζίρου» που έχουν από την εγκληματική τους δράση οι κακοποιοί!

Σύμφωνα με πληροφορίες του pagenews.gr ο νέος αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης έχει δεχτεί αρκετές οχλήσεις από θύματα διαρρήξεων και ληστειών στα βόρεια προάστια και το θέμα σιγά-σιγά ανεβαίνει ψηλά στην ατζέντα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ