Εθνικά θέματα

Συμμαχία Ελλάδας – Γαλλίας! ΓΕΝ: Ολοκληρώθηκε ο 11ος κύκλος συνομιλιών με το Γαλλικό Ναυτικό - Τι συζήτησαν ναυτικοί εκπρόσωποι των δύο χωρών

Οι εξαιρετικές σχέσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με αυτών της Γαλλίας επιβεβαιώνονται για ακόμη μία φορά. Σύμφωνα με το ΓΕΝ, ναυτικοί εκπρόσωποι των δύο χωρών συζήτησαν, σε άριστο κλίμα, την περαιτέρω ενίσχυση της συμμαχίας.

Η συμμαχία των δύο χωρών επιβεβαιώνεται και από το εξοπλιστικό κομμάτι καθώς, νωρίτερα τον Ιούλιο, βγήκε η είδηση πως η Γαλλία και η Ελλάδα εργάζονται ενεργά για την επίτευξη μίας συμφωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων των δυο χωρών για την προμήθεια δύο φρεγατών Belharra / FDI για το Πολεμικό Ναυτικό, όπως αναφέρει άρθρο του Xavier Vavasseur στην ιστοσελίδα Naval News, που επικαλείται επίσημες πηγές των γαλλικών ναυπηγείων Naval Group.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΓΕΝ:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από 16 έως 18 Σεπτεμβρίου 2019, διεξήχθη στο Παρίσι, ο 11ος Κύκλος Συνομιλιών μεταξύ του Ελληνικού και Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού και του Γαλλικού Ναυτικού. Επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν ο Αρχιπλοίαρχος Γεώργιος Φλώρος ΠΝ, Διευθυντής Α’ Κλάδου, ενώ της Γαλλικής ο Υποναύαρχος Gilles Boidevezi, Διευθυντής Κλάδου Διεθνών Συνεργασιών.

Οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε εξαιρετικό κλίμα και συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος αναδεικνύοντας την εκατέρωθεν επιθυμία για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ