Κοινωνία

Συγκλονίζει η περιγραφή της οδοκαθαρίστριας που βρήκε 3χρονη σε πάρκο 

Καθηλώνει η περιγραφή της οδοκαθαρίστριας που εντόπισε το παιδάκι παρατημένο στο πάρκο...

Mε δάκρυα στα μάτια οδοκαθαρίστρια στο Ηράκλειο περιέγραψε χθες συγκλονισμένη ενώπιον του Αυτοφώρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου την εμπειρία που βίωσε σε παρκάκι της πόλης όταν προσέγγισε ένα 3χρονο κοριτσάκι, το οποίο θεώρησε ότι είχαν εγκαταλείψει οι δικοί του μπροστά στα μάτια της.

Η γυναίκα, η οποία βρισκόταν εν ώρα εργασίας, ανησύχησε για το παιδί βλέποντας την κλούβα με τους τρεις επιβαίνοντες να απομακρύνεται, αφήνοντας το κοριτσάκι ολομόναχο σε μία κούνια.

Μία ώρα μετά και αφού κανείς δεν επέστρεψε για το παιδί ενημέρωσε την επόπτρια της και στη συνέχεια την Αστυνομία όπως αναφέρει ο ιστότοπος news.gr.

«Πήγα κοντά στο παιδί, προσπάθησα να το ρωτήσω κάποια πράγματα αλλά δεν μιλούσε. Το έπαιξα στην κούνια. Ήταν βρώμικο, χωρίς παπούτσια. Κρατούσε ένα μπιμπερό με χυμό, ο οποίος είχε ξινίσει. Του έδωσα να φάει ένα κουλουράκι.

Το πέταξε. Πήρε από το έδαφος ένα χαρούπι και το έβαλε στο στόμα του. Στεναχωρήθηκα βλέποντας την κατάσταση του» είπε με δάκρυα στα μάτια, εξηγώντας ότι έπραξε με βάση τη συνείδηση της, για την προστασία του παιδιού.

Όπως περιέγραψε, γύρω στις 8.30 προχθές το πρωί και ενώ καθάριζε στο συγκεκριμένο πάρκο είδε μία μπλε κλούβα, η οποία πιθανότατα είχε ακινητοποιήθει από κάποιο πρόβλημα. Κάποια στιγμή είδε έναν από τρεις νεαρούς επιβαίνοντες να οδηγεί το παιδάκι σε μία από τις κούνιες.

Ο ένας εξ αυτών την πλησίασε και προσπάθησε να της πουλήσει ένα άρωμα. Εκείνη αρνήθηκε. Της φάνηκε, όπως είπε, ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Στη συνέχεια προσπάθησαν να βάλουν μπρος το αυτοκίνητο, οι δύο έσπρωχναν την κλούβα μέχρι που τελικά έφυγαν.

Η γυναίκα αντιλαμβανόμενη ότι το παιδάκι είχε αφεθεί μόνο του, το πλησίασε. Περίμενε ότι θα επιστρέψει κάποιος να το πάρει, όσο περνούσε όμως η ώρα, τόσο ανησυχούσε περισσότερο για την κατάσταση του μωρού και έτσι αποφάσισε να ενημερώσει αρμοδίως.

Αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις άνδρες και τους συνέλαβαν για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου. Μεταξύ αυτών και ο πατέρας του παιδιού. Ισχυρίστηκαν ότι είχε σκάσει το λάστιχο και πήγαν να το φτιάξουν σε συνεργείο. Αστυνομικός κατέθεσε ότι το σκηνικό αυτό έχει επαναληφθεί. «Δεν πιστεύω ότι το άφησαν σκοπίμως αλλά από αμέλεια» υποστήριξε.

Το δικαστήριο τους αθώωσε, όμως ο εισαγγελέας έδωσε εντολή για τη διενέργεια κοινωνικής έρευνας σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης του 3χρονου κοριτσιού αλλά και των άλλων ανήλικων παιδιών της οικογένειας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...