Εσωτερική Ασφάλεια

Στυλίδα: Δημιουργία νέου hot spot για τους πρόσφυγες - Τι λέει η δήμαρχος

Μετά την απόφαση για αποσυμφόρηση της Μόριας φαίνεται πως θα φιλοξενηθούν από 500 έως 800 πρόσφυγες και μετανάστες σε hot spot σε στρατόπεδο του Καραβόμυλου. Έκτακτη συνεδρίαση για το δημοτικό συμβούλιο.

Εικόνες που προδίδουν ασφυξία εκπέμπονται από τους προσφυγικούς καταυλισμούς. Τις τελευταίες ημέρες ανησυχία πυροδότησε η κατάσταση στη Μόρια, όπου διέμεναν πάνω από 10.000 πρόσγυγες και μετανάστες σκηνικό, που θύμιζε την τραγική κατάσταση η οποία διαμορφώθηκε το 2015. Εξαιτίας του καθεστώτος ντροπής, με απόφαση ΚΥΣΕΑ ορίστηκε η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα. Οι αντιδράσεις, όμως, είναι εμφανείς.

Προβληματισμός επικρατεί στην Ανατολική Φθιώτιδα για την απόφαση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) να φτιάξει νέο hot spot σε στρατόπεδο του Καραβόμυλου.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, το νεο hot spot θα γίνει στο μεγάλο στρατόπεδο «Παπαποστόλου» που βρίσκεται πάνω στον δρόμο, μεταξύ Στυλίδας και Καραβόμυλου.

«Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα χωρίς ενημέρωση και διάλογο», δηλώνει η δήμαρχος Βιργινία Στεργίου συγκάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στόχος του ΔΟΜ είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για τις υποδομές μεχρι το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και αμέσως να ξεκινήσει η εγκατάσταση των προσφύγων, που αρχικά θα φιλοξενήσει από 500 έως 800 πρόσφυγες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...