Εκκλησία

Στο νοσοκομείο ο Πατριάρχης Σερβίας - Αρνήθηκε να δει την φαναριώτικη αντιπροσωπεία

Είναι θέμα υγείας και χρειάζεται πολλή προσοχή, αλλά οι συνωμοσιολόγοι ήδη μιλούν για "διπλωματική ασθένεια" του Πατριάρχη Σερβίας προκειμένου να αποφύγει να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ιατρικά ανακοινωθέντα ο Σέρβος Πατριάρχης  βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση, αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 29 Αυγούστου, μόλις μία ημέρα μετά τα 89α γενέθλιά του.

Ο Πατριάρχης συνεχίζει την θεραπεία του στη Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία. Η ανάνηψη βρίσκεται σε εξέλιξη και οι γιατροί αναμένουν ότι θα επιστρέψει σύντομα στα καθημερινά του καθήκοντα.

Ο Ειρηναίος που υπηρετεί τακτικά τη Θεία Λειτουργία και συνήθως έχει αρκετές συναντήσεις την ημέρα, αισθάνθηκε άρρωστος προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Είχε εισαχθεί με υψηλό πυρετό.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε να δει τον Μητροπολίτη Ιωάννη Ζήζιουλα του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατά τις ημέρες αυτές. Μια αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Περγάμου είχε ανακοινωθεί πως θα επισκεφτεί τον Πατριάρχη Ειρηναίο.

Αναφέρεται επίσης ότι ο Σέρβος Πατριάρχης αρνήθηκε να παρευρεθεί στον εορτασμό της 800ης επετείου της λειτουργίας της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Λος Άντζελες όπου πολλοί ιεράρχες της Κωνσταντινούπολης, συμπεριλαμβανομένου του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου θα έδιναν το "παρών".

Υπενθυμίζεται πως η σερβική εκκλησία είναι η μοναδική που επισήμως δεν έχει αναγνωρίσει την νέα ουκρανική εκκλησία και δηλώνει σε όλους τους τόνους ανήσυχη πως το ουκρανικό μοντέλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και περιπτώσεις που την αφορούν όπως η εκκλησία του Μαυροβουνίου και η "μακεδονική Εκκλησία".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...