Κυβέρνηση

Στο Καζακστάν ο Πρόεδρος της Βουλής: Επισκέψεις σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα

Επισκέψεις στο Πανεπιστήμιο Nazarbayev, στο Διεθνές Χρηματοοικονομικό Κέντρο της Αστάνα και στο Διεθνές Κέντρο Νεοφυών Επιχειρήσεων Πληροφορικής της Αστάνα, πραγματοποίησε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Ο κ. Συλλούρης συμμετείχε στην 4η Συνάντηση Προέδρων Κοινοβουλίων των Ευρωασιατικών χωρών, που φιλοξένησε στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου το Κοινοβούλιο του Καζακστάν στην πρωτεύουσα Νουρ-Σουλτάν.

Σε ανακοίνωση της Βουλής αναφέρεται ότι στο Πανεπιστήμιο Nazarbayev ο Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με εκπροσώπους του ιδρύματος, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο για την Καινοτομία στην Μηχανολογία και τις Επενδύσεις, Yerden Kussain και τον Διευθυντή Εκπαιδευτικής Έρευνας, καθηγητή Χαράλαμπο Δουμανίδη.

Κατά τη συνάντηση, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τους τρόπους ανάπτυξης των σχέσεων στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο μεταξύ ακαδημαϊκών ιδρυμάτων Κύπρου και Καζακστάν. Οι εκπρόσωποι του πανεπιστημίου παρουσίασαν τις μονάδες υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων και καινοτομίας, καθώς και τη διασύνδεση έρευνας και επιχειρηματικότητας στο Καζακστάν, όπως επίσης και τις ευκαιρίες ανάπτυξης συνεργασιών με άλλες χώρες, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κυπριακό επιχειρηματικό και επιστημονικό περιβάλλον.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Βουλής ξεναγήθηκε στο Διεθνές Χρηματοοικονομικό Κέντρο της Αστάνα και ενημερώθηκε από διευθυντικά στελέχη για τις δραστηριότητες του Κέντρου και καινοτόμες υπηρεσίες που προσφέρει σε ξένους επενδυτές.

Ο κ. Συλλούρης επισκέφθηκε και το Διεθνές Κέντρο Νεοφυών Επιχειρήσεων Πληροφορικής της Αστάνα, όπου ενημερώθηκε για το έργο του Κέντρου, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ενθάρρυνση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, τόσο εντός της χώρας όσο και στον τομέα συνεργασίας με εξωτερικούς αντίστοιχους φορείς.

Σε όλες τις επισκέψεις, παρών ήταν και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων Κύπρου Μιχάλης Μιχαήλ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...