Κύπρος

Στον άξονα του κακού η Τουρκία: Οργή Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής για τις προκλήσεις Ερντογάν στην Κύπρο - Και η Κίνα στηρίζει την Λευκωσία!


Στον άξονα του κακού τοποθετείται πλέον η Τουρκία, καθώς μετά τις συνεχείς επιθέσεις γερουσιαστών των ΗΠΑ κατά Ερντογάν, σειρά πήραν τα πανίσχυρα εβραϊκά λόμπι, αλλά και η Κίνα!

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο Ρ. Τ. Ερντογάν έχει πλέον μπλέξει άσχημα.

Η ελληνική ομογένεια κάνει δυνατή δουλειά, σε συνεργασία πρωτίστως με τους Αρμένιους και εν συνεχεία με το Εβραϊκό λόμπι, με σκοπό να δείξουν ξεκάθαρα, για το ποια είναι η Τουρκία του Ισλαμιστή Ερντογάν.

 

Την ισχυρή υποστήριξη της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής προς την Κυπριακή Δημοκρατία, επανέλαβε ο επικεφαλής του λόμπι Ντέιβιντ Χάρις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χάρις, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Κυριακή (22/9) έγραψε στο twitter ότι επιβεβαιώθηκε η διαρκής φιλία με την Κύπρο, η βαθιά ανησυχία για την κατοχή του 40% του εδάφους της Κύπρου εδώ και 45 χρόνια, την οργή από τις συχνές παραβιάσεις των κυπριακών υδάτων από την Τουρκία και την υποστήριξη για περαιτέρω άνθηση των σχέσεων Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ και ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά το Κυπριακό και την προσπάθεια που κάνει και τη στήριξη που περιμένουμε να βρούμε από φίλους της Κύπρου. Τη συνάντηση απασχόλησαν και οι συνεχώς αναπτυσσόμενες σχέσεις ανάμεσα στην Κύπρο και το Ισραήλ.

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ

Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας είχε στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, κοινή επιθυμία και των δύο είναι η ενίσχυση των στενών διμερών σχέσεων Κύπρου-Κίνας.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εξωτερικών, σημείωσε την στήριξη της Κίνας στις προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, στα κυριαρχικά δικαιώματα της ΚΔ και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Αμμόχωστο.
https://twitter.com/DavidHarrisAJC/status/1175912426304409600?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/AnastasiadesCY/status/1176184360908800006?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ