Στρατός Ξηράς

Στην Θράκη θα γίνει η εκπαίδευση των 1.500 ειδικών φρουρών που θα προσληφθούν

Στην Θράκη θα γίνει η εκπαίδευση των 1.500 ειδικών φρουρών, συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις των τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Χ» αυτό το διάστημα έχουν ξεκινήσει διάφορες εργασίες αποκατάστασης των δύο αυτών εγκαταστάσεων, προκειμένου να μπορέσουν να δεχθούν εν όλω ή εν μέρει όλους τους εκπαιδευόμενους. Αν επιβεβαιωθεί το πλέον θετικό για την περιοχή σενάριο, στην Κομοτηνή θα γίνει η εκπαίδευση των 1.000 ειδικών φρουρών και στο Διδυμότειχο των υπολειπόμενων 500 ειδικών φρουρών. Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Χ» προχωρούν και εποχικές αποσπάσεις προσωπικού, για την καλύτερη δυνατή στελέχωση κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης.

Φαίνεται πως οι επαφές του βουλευτή ΝΔ Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη απέδωσαν. Έθεσε το θέμα από την αρχή του Αυγούστου, ενώπιον και του αρμόδιου υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Το θετικό είναι, όχι μόνο ότι η Κομοτηνή θα μπει ξανά στην συζήτηση, αλλά και ότι η εκπαίδευσή τους προϋποθέτει την αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων στην Κομοτηνή, που από μόνο του είναι μία σημαντική είδηση.

5 προτάσεις από την Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. ΑΜ-Θ

Οι πληροφορίες του «Χ» επιβεβαιώνονται εμμέσως και από σχετικό έγγραφο που απέστειλε η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. ΑΜ-Θ με αποδέκτες: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υφυπουργό Ελευθέριο Οικονόμου, γ.γ. Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβαλά, αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, μεταξύ άλλων αποδεκτών.

Η Ένωση εξέφρασε την ευαρέσκειά της για τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι η εκπαίδευση θα γίνει στην Θράκη, καθώς και για την αποκατάσταση των εγκαταστάσεων, αλλά έφερε στο προσκήνιο και πέντε συγκεκριμένες προτάσεις. Στο αναλυτικό έγγραφο γνωστοποιούνται οι εξής προτάσεις:

Τον καθορισμό του ελάχιστου χρόνου θεωρητικής εκπαίδευσης των Ειδικών Φρουρών σε τουλάχιστον δυο μήνες με τη προοπτική αύξησης της αργότερα, όπως ίσχυε στο παρελθόν, προκειμένου να αυξηθούν αντίστοιχα και οι αναγκαίες, βασικές ώρες διδασκαλίας των ανωτέρω πολύτιμων γνωστικών αντικειμένων.

Την έκτακτη, προσωρινή ενίσχυση των οικείων Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής & Διδυμοτείχου με επαρκή αριθμό εκπαιδευτών, καταρτισμένων και έμπειρων στη διδασκαλία των διαλαμβανόμενων μαθημάτων, ανάλογου του αριθμού των διδακτηρίων.
Την προσωρινή ενίσχυση των οικείων Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων με Υπαστυνόμους Α΄ ή Β΄, που θα εκτελούν καθήκοντα διμοιρίτη για τις ανάγκες της εκπαίδευσης, καθώς στο συγκεκριμένο βαθμό Αξιωματικού, υπάρχει σοβαρή έλλειψη.

Οι ανωτέρω έκτακτες ενισχύσεις προτείνεται να προέλθουν από όλη την Επικράτεια, για ίσο χρονικό διάστημα, ώστε να μην αποδυναμωθούν οι οικείες Διευθύνσεις Αστυνομίας της ΑΜΘ.

Ιδανικότερη επιλογή θα ήταν οι ενισχυτικές δυνάμεις να διαθέτουν σχετική εμπειρία στην εκπαίδευση αστυν. προσωπικού και να προκύψουν πανελλαδικά π.χ. από απόσπαση με δαπάνες δημοσίου από άλλες αστυνομικές σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...