Εσωτερική Ασφάλεια

ΣΟΚ! Συνελήφθη ένα βήμα πριν να περάσει στην Ελλάδα εκτελεστής του ISIS

Μόλις πριν από 2 μέρες γράφαμε πως ISIS και Αλ Κάιντα έχουν ρίξει βαριά τρομοκρατική σκιά στην Ευρώπη και η επιβεβαίωση των ανησυχιών ήρθε άμεσα. 

Σύμφωνα με το sondakika.com στην περιοχή Μπουτζά της Σμύρνης συνελήφθη από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης της πόλης ο Μουχάμεντ Ραμαντάν, ο οποίος φέρεται να ήταν εκτελεστής της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Μόλις χθες αναφέραμε πως χιλιάδες Σύροι μετανάστες μαζεύονται στη Σμύρνη και επόμενο είναι η απειλή ανάμεσά τους να παρεισφρήσουν τρομοκράτες να είναι τεράστια.

Όσον αφορά τον συγκεκριμένο συλληφθέντα σύμφωνα με τις αρχές εισήλθε παράνομα στην Τουρκία και κρυβόταν διαμένοντας σε κατάλυμα μαζί με άλλους λαθρομετανάστες.

Οι αρχές υποστηρίζουν πως στόχος του Ραμαντάν ήταν να περάσει μέσω Ελλάδας προς την Ευρώπη. Τα στοιχεία εις βάρος του συγκεντρώθηκαν από έρευνες των αρχών ασφαλείας, από φωτογραφίες και ένορκες καταθέσεις, αφού σύμφωνα με το άρθρο το όνομα του έχει αναφερθεί σε καταθέσεις που έδωσαν άλλα μέλη της οργάνωσης που είχαν συλληφθεί.

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Νορβηγία

Η εισβολή τρομοκρατών με τον “μανδύα” των προσφύγων είναι όμως πανευρωπαϊκό φαινόμενο. Τα στοιχεία από το νορβηγικό Υπουργείο Δικαιοσύνης αποκάλυψαν ότι 15 μετανάστες με συνδέσμους με το Ισλαμικό Κράτος έχουν απελαθεί μόνιμα από τη χώρα.

Οι περισσότεροι απελάθηκαν είτε επειδή είχαν πολεμήσει για το Ισλαμικό Κράτος είτε ήταν γυναίκες που γέννησαν παιδιά από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Jøran Kallmyr.

"Έχουν βρεθεί στο εξωτερικό για περισσότερα από δύο χρόνια μετά την αναχώρησή τους από τη Νορβηγία. Επομένως, υπάρχουν ανοίγματα στους κανόνες ασύλου ώστε να μπορέσουμε να αποσύρουμε την άδεια παραμονής ", δήλωσε ο Καλλμύρ.

"Εάν εισέλθουν στο χώρο Σένγκεν, θα συλληφθούν και θα συλληφθούν μετά την παραβίαση του νόμου για τη μετανάστευση", πρόσθεσε ο Καλλμύρ.

Περίπου 100 Νορβηγοί έφτασαν στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική για να πολεμήσουν για ριζοσπαστικές ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις.

Τον Μάιο, η νορβηγική κυβέρνηση άρχισε να υιοθετεί μια πιο δυναμική προσέγγιση στην απομάκρυνση των μελών του Ισλαμικού Κράτους από τη χώρα τους. Στους μετανάστες με συνδέσεις με το ISIS έχουν πλέον ανακληθεί αμέσως οι άδειες παραμονής τους, σε αντίθεση με την προηγούμενη πολιτική της Νορβηγίας, η οποία αντίθετα περίμενε την εκπνοή των αδειών.

Σύμφωνα με τον Kallmyr, η Νορβηγική Διεύθυνση Μετανάστευσης (UDI) εργάζεται ενεργά μαζί με τη Νορβηγική Υπηρεσία Αστυνομικής Ασφάλειας (PST) για να διαπιστώσει ποιοι μετανάστες είναι συνδεδεμένοι με κάθε ισλαμικό τρομοκρατικό οργανισμό.

Ο Kallmyr λέει ότι η υπηρεσία ασφαλείας έχει στείλει έναν κατάλογο με 40 ξένους μαχητές στον οργανισμό.

Η προσέγγιση της Νορβηγίας απέναντι στους μαχητές του ISIS βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τον σκανδιναβικό γείτονά της, την Σουηδία, ο οποίος πάσχει στους νόμους που επιτρέπουν τη δίωξη τρομοκρατών, μόλις επιστρέψουν στη χώρα.

Ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας Stefan Löfven αρνήθηκε επανειλλημ΄μενως να εξετάσει ακόμη και την ιδέα της ανάκλησης της ιθαγένειας των μελών ριζοσπαστικών ισλαμικών τρομοκρατικών ομάδων που επιστρέφουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ