Κόσμος

Σοκ στην Ινδία: Σκότωσαν στο ξύλο δύο παιδάκια γιατί αφόδευσαν στο ύπαιθρο

Δύο μικρά παιδιά στην Ινδία, που ανήκουν στην κατώτατη κοινωνική τάξη, δολοφονήθηκαν όταν "αφόδευσαν" στο ύπαιθρο επειδή στο σπίτι τους δεν είχαν τουαλέτα.

Δύο άνδρες συνελήφθησαν στην Ινδία για τη δολοφονία δύο μικρών παιδιών που «αφόδευσαν στο ύπαιθρο», όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Madhya Pradesh.

Ο 12χρονος Ρόσνι και ο 10χρονος Αβινάς, άνηκαν στους αποκαλούμενους Ντάλιτ, κοινώς στην «κατώτατη» κοινωνική τάξη στο ινδικό σύστημα καστών. Αποκαλούνται «ανέγγιχτοι» και οι «ανώτερες» κοινωνικές τάξεις δεν τους αγγίζουν γιατί φοβούνται πως θα μολυνθούν.

Οι Ντάλιτ παρά τους νόμους που υπάρχουν στην Ινδία για την προστασία τους, δέχονται την απαξίωση, την περιφρόνηση, ακόμη και τη βία πολλών μέχρι και σήμερα.

Τα παιδιά δέχτηκαν την επίθεση ενώ έκαναν την ανάγκη τους κοντά στο δρόμο ενός χωριού.

Οι οικογένειές τους δήλωσαν στο BBC πως δεν έχουν τουαλέτα στο σπίτι τους.

Τα παιδιά ήταν ξαδέρφια και έμεναν στο ίδιο σπίτι. Ο πατέρας του Αβινάς δήλωσε πως ως εργάτης, δεν έχει την πολυτέλεια να χτίσει μια τουαλέτα στο σπίτι του.

Λέει επίσης ότι δεν μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση σε κρατική επιχορήγηση για την κατασκευή τουαλετών για τους φτωχούς.

«Τα δύο παιδιά πέθαναν από το ξύλο καθώς τα χτυπούσαν με ραβδιά», δήλωσε αστυνομικός στο βρετανικό δίκτυο.

Λίγες ώρες μετά την δολοφονική επίθεση κατά των δύο παιδιών, οι αρχές συνέλαβαν τον Ραμεσγουάρ και Χακίμ Γιαντάν, που είναι αδέρφια.

Σημειώνεται πως εκατομμύρια φτωχοί Ινδοί αφοδεύουν στο ύπαιθρο γιατί δεν υπάρχουν δομές υγιεινής κάτι που θέτει σε κίνδυνο και την υγεία τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ